1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lääne-Virumaa messipinnale kerkib maailmas laineid löönud Rakvere kuuseinstallatsioon
Lääne-Virumaa messipinnale kerkib maailmas laineid löönud Rakvere kuuseinstallatsioon

Lääne-Virumaa messipinnale kerkib maailmas laineid löönud Rakvere kuuseinstallatsioon

Foto: Kristel Kitsing
Foto: Kristel Kitsing

12. veebruaril algab Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 25. rahvusvaheline turismimess «Tourest 2016», kus Lääne-Virumaa messipinnale püstitatakse maailmas kõrgelt tunnustatud Rakvere kuuseinstallatsioon.

Rakvere linnakunstnik Teet Suure loomingu kroonjuveel, mis kahe kuu jooksul Rakvere Keskväljakule värvi andis kõrgub turismimessil viie meetrini.

„Ka sel aastal on maakonna pinnakujunduses lähtutud maailmakuulsast Rakvere kuuse kontseptsioonist. Kui eelmise aasta kuuse oli  kujundanud Avinurme Puiduait, siis sel aastal kasutamegi osa sellest samast erilisest ja kuulsast kuusest, mis oli Rakvere keskväljakul. Üles panevad selle tublid ametikooli poisid,” sõnas Lääne-Viru Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Mari Knjazev, kutsudes üles kõiki  Eesti Näituste messikeskusse seda uudistama.

Lääne-Virumaa kasutuses on turismimessil Puhka Eestis halli üks suurimaid pindasid (60m2), kus Lääne-Viru Maavalitsuse ja SA Roheline maakond koordineerimisel esindavad Lääne-Virumaad 15 ettevõtet ja asutust.

Foto: Kristel Kitsing
Foto: Kristel Kitsing

Lääne-Virumaa ühisel messipinnal tutvustavad oma teenuseid ja Lääne-Virumaad kui sihtkohta kõik kolm Lahemaa mõisa koos Rakvere linnusega. Lisaks on pinnal esindatud SA Virumaa Muuseumide Eesti Politseimuuseum, MTÜ Viru Folk,  MTÜ PAIK (Pandivere piirkond), Karepa Ravimtaimeaed, Lontova Seikluspark, Jaanioja Käsitöötalu, Arkna mõis, Kunda linnavalitsus, Ehedad Elamused Lahemaal ja SA Rakvere Teatrimaja. Lisaks ka Ida-Virumaal asuv Avinurme Puiduait. Eraldi pinnal on turismimessil Lääne-Virumaalt esindatud ka Aqva Hotel & Spa.

Maakonna messipinna avab reedel kell 13.00 maavanem Marko Torm. Messipinnal saab tutvuda värskete turismitoodetega ja põnevate eripakkumistega, degusteerida AS Viru Õlu ja Valgejõe Veinivilla jooke ning maitsta Karepa Ravimtaimeaia, Avinurme Puiduaida, Iisaka talu, Arkna, Sagadi, Neeruti ja Palmse mõisa, Rakvere teatri, Aravuse OÜ ja Pihlaka ASi toodangut.

Vanim ja suurim turismimess Balti riikides toimub 12.-14.veebruaril Eesti Näituste messikeskuses. Sissepääsu tagab messikutse või 3-eurone pilet.

Lääne-Viru maakond on maavalitsuse koordineerimisel ja toetusel rahvusvahelisel turismimessil Tourest maakonna puhkuseveetmise võimalusi, uusi turismitooteid ja suurüritusi tutvustanud aastast 2007. Selle-aastase messipinna maksumus tasutakse 2015. aasta maakondliku arendustegevuse programmi vahenditest.

Head Uudised GoodNews