1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Laupäeval oodatakse kõiki lustakale parmupillifestivalile
Laupäeval oodatakse kõiki lustakale parmupillifestivalile

Laupäeval oodatakse kõiki lustakale parmupillifestivalile

10427350_10152995314926445_8400803344232853449_nTeist korda Tallinnas Kloostri Aidas toimuv parmupillifestival kutsub 7. veebruaril kõiki algajaid ja edasijõudnud huvilisi veetma harivat ja mängulist päeva koos parimate parmupillimängijatega.

Festivali raames toimuvad õpitoad, ühine koosmäng, luuakse parmupilliorkester ja toimub suur parmupillikontsert klubis Sinilind. Kontserdil saab näha ja kuulda parmupillimängu nii sooloesituses kui ka ansamblimängus. Esmakordselt on festivalile oodata ka väliskülalisi: külla tulevad Soome tuntuim parmupillimängija Tapani Varis ja pärimusmuusik Petri Prauda.

„Kuna eelmisel aastal toimunud esimene Parmupillifestival võeti hästi vastu, siis otsustasime tänavu veel suuremalt ette võtta ja ka soomlased külla kutsuda,“ rääkis Eesti üks parimaid parmupillimängijaid ja festivali korraldajate hulka kuuluv Cätlin Mägi. „Oleme juba väga elevil, sest huvi festivali vastu on suur ja paistab tulevat jälle üks tore laupäev parmupillisõprade seltsis,“ on Mägi lootusrikas.

Parmupillifestivali õpitoad ja Sinilinnus toimuv kontsert on osalejatele  tasuta ja neid läbi viima on lubanud tulla kogu eesti parmupillieliit – Cätlin Mägi, Juhan Suits, Merike Paberits, Tapani Varis Soomest jt.

Osalemise soovi korral on vajalik õpitubadesse eelregistreerimine. Kui on omal pill olemas, siis soovitavad korraldajad selle kaasa võtta, samas on võimalik neid ka kohapeal laenutada ja osta.

Festivali ajakava:
11.00 Õpitoad algajatele ja edasijôudnutele.
14.00 Lõuna
15.00 – 17.30 Õpitoad algajatele ja edasijõudnutele
19.00 Suur parmupillikontsert klubis Sinilind

II Parmupillifestivali toimumist toetab Kultuurkapital.

Loe lähemalt Parmupillifestivali kohta SIIT!
Parmupillifestivali õpitubade registreerimisvormi saad SIIT!
Uuri ka II Parmupillifestivali kohta Facebookist!

 

Tsekka, mis toimus möödunud aastal!

Head Uudised GoodNews