1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Lauri Vasar ja Katrin Lehismets laulavad Salme kultuurikeskuses tuntuimaid muusikali- ja ooperipalasid
Lauri Vasar ja Katrin Lehismets laulavad Salme kultuurikeskuses tuntuimaid muusikali- ja ooperipalasid

Lauri Vasar ja Katrin Lehismets laulavad Salme kultuurikeskuses tuntuimaid muusikali- ja ooperipalasid

Lauri Vasar
Lauri Vasar

25. augusti õhtul toimub Salme kultuurikeskuses kontsert “Üks paigake siin ilmas on”, kus saab kuulata maailma muusikaliklassika säravaid meloodiaid ja tuntud ooperiaariaid Wolfgang Amadeus Mozarti ooperist „Le nozze di Figaro“ ning Georges Bizet’i ooperist „Carmen“, mida esitavad maailmalavadel ilma tegevad Lauri Vasar ja Katrin Lehismets.

Kontserdil esitatakse nii välismaiste kui ka eesti heliloojate loomingut. „Tahtsime luua terviku, mis annaks edasi meie olemust, kuid samas tekitaks kuulajate seas äratundmisrõõmu,“ sõnas üks kontserdil üles astuvatest esinejatest Katrin Lehismets, „kindlasti tunnevad kõik Bernsteini “West Side Story” ühte tuntumat meloodiat “On üks paik me jaoks”.“

Kavas on ka lugu Andrew Lloyd Webberi muusikalist „Ooperifantoom“ ning ooperi nautijad kuulevad aariat „O du mein holder Abendstern“ Richard Wagneri ooperist „Tannhäuser“. Seega pakub kava kindlasti rõõmu nii muusikali- kui ka ooperisõbrale.

Laval kohtuvad rahvusvaheliselt tunnustatud ooperilaulja Lauri Vasar ja multitalent Katrin Lehismets, muusikalitäht Ele Millistfer ning Eesti operetiteatri hing Ülla Millistfer. Nende erinev taust, repertuaar ja pikaajaline sõprus muudab kontserdi erilisemaks nii neile endile kui ka publikule.

Katrin Lehismets
Katrin Lehismets

Üle 20 aasta Austrias ja Saksamaal elevate Lehismetsa ja Vasara tihe töögraafik võimaldab neil kodumaal viibida harva. Lehismets tuleb Salzburgist Eestisse vaid kontserdinädalaks, kuna tema suvi on töörohke. Vasara möödunud hooaeg oli aga seotud ooperimaailma eliiti kuuluvate Berliini riigiooperi ja Pariisi ajaloolise Opera Garnier´ga.

Kontserdi ellukutsujaks on Katrin Lehismets, kelle lapsepõlve- ja praegune emakodu Hiiumaal Salinõmme külas hävis juunis toimunud tulekahjus. Tuleroaks läks sajandivanuse ajalooga ja oma kätega ehitatud eluhoone Tuuliku talukohas, mis oli oluliseks elu- või kohtumispaigaks muu hulgas ka kõigile kontserdil osalejatele. “Igal esinejal on talukohaga oma mälestused, mida jagame kontserdi käigus ka kuulajatega,“ lausus Katrin Lehismets.

25. augustil toimuva kontserdi tulu läheb Tuuliku talu taastusfondi.

Head Uudised GoodNews