1. Avaleht
  2. Toode
  3. LEIBURI LEIVATEGU! Koduleivaküpsetajate konkursi tähtaeg on pühapäeval
LEIBURI LEIVATEGU! Koduleivaküpsetajate konkursi tähtaeg on pühapäeval

LEIBURI LEIVATEGU! Koduleivaküpsetajate konkursi tähtaeg on pühapäeval

Leiburi leivateguLeiburi poolt välja kuulutatud koduleibade konkursi “Leiburi Leivategu” tähtaeg on sel pühapäeval, 8. novembril: tänavu otsitakse parimat peenleiba.

Neljandat korda “Leiburi Leivategu” konkurssi korraldav Leibur soovib lisaks rukki- ja seemneleibadele täiendada oma sortimenti ka koduküpsetatud peenleivaga.

Leiburi tootejuhi Ingrid Prinsthali sõnul on “Leiburi Leivategu” võiduleivad tarbijate poolt väga hästi vastu võetud. “Oleme kokku müünud nende aastate jooksul ligi 2 miljonit “Leiburi Leivategu” võiduleiba. Näiteks eelmise aasta võiduleib “Eve-Kati seemneleib” on väga hästi vastu võetud ning müük kasvab, sest on tekkinud lojaalne ostjaskond ja uued proovijad sooritavad ka kordusoste,” lisas Prinsthal.

“Leiburi Leivategu” konkursil osalemiseks tuleb küpsetada oma koduse retsepti järgi maitsev peenleib, teha sellest isuäratav pilt (nii tervest leivast kui leivaviilust) ning saata retsept ja pildid aadressile leibur@leibur.ee.

Retseptis peab ära näitama kõik kasutatud toiduained, nende kogused ning infot selle kohta, kui palju antud tainakogusest valmis leiba välja tuleb (kg). Retseptis peaks olema selgelt ära kirjeldatud valmistamisprotsess ning lisatud küpsemisaeg ja küpsemiseks vajalikud temperatuurid. Retsept peaks sisaldama jahu keetu ning ei tohi sisaldada tugevaid allergeene (muna, piim, soja, mesi, pähklid).

«Peenleiba valmistatakse peenemast rukkijahust – rukkipüülijahust ning sobilikust kogusest nisujahust. Lisandina võib kasutada köömneid, linaseemneid vms. Peenleiva valmistamisel on oluliseks leiva tegemisprotsessi osaks keedu valmistamine ja selle kääritamine,” kirjeldas peenleiva küpsetamise eripära Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

Rühka sõnul rukkipüüli Eesti kaubanduses eriti palju ei liigu, seega konkursil osalemisest huvitatud koduleivaküpsetajad saavad soovi korral seda Leiburi käest. “Võtke meiega ühendust aadressil leibur@leibur.ee ning organiseerime teile kotikese rukkipüüliga,” lubas Rühka.

Retseptide saatmise tähtaeg on 8.11.2015. Osalejate leibade pildid pannakse ülesse Leiburi Facebooki lehele. Professionaalidest koosnev žürii valib novembri alguses kümme parimat retsepti, mille autorid kutsutakse novembris Tallinnasse finaalvõistlusele, kuhu finalistid peavad tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud täpselt eelvoorus osalenud retsepti järgi. Parima leiva valib välja professionaalidest koosnev žürii, kelle häältele lisanduvad ka finalistide hääled. Enda leiva poolt finalistid hääletada ei tohi.

Konkursi „Leiburi Leivategu 2015“ võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ning uus toode ilmub Eesti poelettidele uue aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime välja mõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel kui ka oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel.

Kokku on nelja aastaga “Leiburi Leivategu” võistlustele esitatud kõikjalt Eestist ligi 300 leiva retsepti. Esimese “Leiburi Leivategu” võitjaks osutus Triin Kuus Põltsamaalt leivaga “Triinu Rukkileib”. 2013. aasta võitja oli Eha Karus Jõhvist “Eha Hommikuleivaga” ning eelmisel aastal võitis konkursi Eve-Kati Mägi Elvast endanimelise seemneleivaga.

Kampaania täpsemate reeglitega saab tutvuda Leiburi Facebooki lehel.

Head Uudised GoodNews