1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lennusadam tähistab hooaja esimese suurnäituse avamist laupäeval perepäevaga
Lennusadam tähistab hooaja esimese suurnäituse avamist laupäeval perepäevaga

Lennusadam tähistab hooaja esimese suurnäituse avamist laupäeval perepäevaga

Ujub või upub
Foto allikas: Lennusadam

Täna avas Eesti Meremuuseum Lennusadamas suure käed-külge näituse „Ujub või Upub“, kus külastajad saavad katsetada, kuidas toimivad loodusjõud ning õppida palju põnevat laevadest, füüsikast ja mereajaloost. Laupäeval toimub näitusel hoogsa programmiga perepäev „Suur sõbralik laupäev“.

Kõik näituse eksponaadid on nn käed-külge ehk kõike saab ise katsetada ja proovida. „Meie senine kogemus Lennusadamas on näidanud, et nii lastele kui ka täiskasvanutele meeldib katsuda ja katsetada. Uus näitus laseb seda täiel määral teha,“ selgitas Meremuuseumi direktor Urmas Dresen. Ta lisas, et näitus on vägagi hariv ning näituse loojad loodavad, et ehk annab näitus tõuke mõnele noorele sügavama huvi tekkeks mere või füüsika vastu.

Näituse avamise puhul toimub Lennusadamas juba sel laupäeval, 14. veebruaril kell 12-16 „Suur sõbralik laupäev“. See on hoogne programm kogu perele, kus telesaate Rakett69 saatejuhi Aigar Vaigu juhtimisel tutvustame uue näituse alal „Ujub või upub“ eksponaate, teeme teadusteatrit, toimuvad võistlusmängud ja viktoriin.

Näitus „Ujub või upub“ on valminud Eesti Meremuuseumi ja AHHAA Teaduskeskuse koostöös. Meremuuseum panustas lugude ja mereajalooga ning AHHAA teostas kogu tehnilise planeerimise- ja ehitamise. Näituse kõik eksponaadid asuvad konteinerites, mis võimaldab näitust ka hõlpsalt kokku pakkida ning saata vaatamiseks ka Eestist välja. „Ujub või upub“ näitusega saab tutvuda eesti-, inglise-, vene-, läti- ja soome keeles.

Lisainfo: Alates tänasest tuli müügile ka kogu Meremuuseumi aastapilet, mis annab selle omanikule õiguse külastada Lennusadamat ja Paksu Margareeta näitusi aasta jooksul piiramatu arv kordi. Meremuuseumi aastapileti hinnad
on perepiletile 65 € (kaks täiskasvanut ja nende kuni 18-aastased lapsed), täispiletile 35 € ja sooduspiletile 20 € (9–18-aastased õpilased, üliõpilased). Kuni 8-aastased lapsed pääsevad muuseumisse tasuta. Lisainfot aastapileti soodustuste kohta leiab Meremuuseumi ja Lennusadama kodulehelt.

Head Uudised GoodNews