1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. LIGI 60 ERINEVAT ETTEVÕTMIST! Täna algas keskkonnasõbraliku liikumise kuu
LIGI 60 ERINEVAT ETTEVÕTMIST! Täna algas keskkonnasõbraliku liikumise kuu

LIGI 60 ERINEVAT ETTEVÕTMIST! Täna algas keskkonnasõbraliku liikumise kuu

Foto: Matti Zirk
Foto: Matti Zirk

Täna algas keskkonnasõbraliku liikumise kuu, mille raames toimub Tallinnas ligi 60 erinevat ettevõtmist ja üritust. Kuu eesmärk on suurendada elanike keskkonna- ja liiklemisalast teadlikkust koostöös eri ametite, linnaosavalitsuste ja teiste koostööpartneritega. Keskkonnasõbraliku liikumise kuud korraldatakse Tallinnas juba neljandat aastat järjest ja see kestab kuni septembri lõpuni.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul propageeritakse Keskkonnasõbraliku liikumise kuu vältel linna ühissõidukite kasutamist ja auto kasutamise vähendamist ning keskkonnasõbralike liikumisviiside nagu jalgsi käimine, jalgrattasõit jms väärtustamist. „Sellel aastal on kuu läbivaks  teemaks „Tee liikudes targad valikud“. Meie eesmärk on näidata, kuidas võib linnas kasutada erinevaid ühistranspordi liike ja keskkonnasõbralikke liikumisviise“, ütles abilinnapea.

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu algab helkurvestide jagamisega kooliteed alustavatele lastele. Kuu ametlik avamine toimub 5. septembril kell 12 Uue Maailma tänavafestival, mille käigus tänavad hõivatakse jalakäijate poolt. Tänu koostööle Tallinna Keskkonnaametiga on tänavafestivali kavva lisatud keskkonnaalased tegevused – teavitatakse inimesi keskkonnasõbraliku liikumise kuu eesmärkidest ja tegevustest; esmakordselt töötab jäätmelava, kus tegutseb oma programmiga Prügihunt; lastealal tegeleb liikumise kuu maskott Snupsi.

Septembri jooksul toimuvad keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames kõikides linnaosades üritused ja kampaaniad, sh kepikõnnid, spordi-, tervise- ja teabepäevad jms. 12.-13.09. toimub SEB Tallinna Maraton. 18.-19.09. korraldatakse jalgsimatkad „Roheline ring Vanalinnas“.

Kuu tippsündmuseks on autovaba päev, mis sellel aastal toimub 20. septembril, Euroopa liikuvusnädala raames, algusega kell 10 Põhja-Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus. Sel päeval piiratakse kella 09.30-st 16.30-ni sõidukite sissesõit Telliskivi tänaval raudteede vahelisel lõigul. Linlastele pakutakse Telliskivi Loomelinnakus võimalust võtta osa keskkonnasõbraliku liikumisega seotud tegevustest ja nautida Bombillaz kontserti. Samal päeval toimub orienteerumismäng ühistranspordiga, mille start ja finiš on Telliskivi tänaval.

Täpsem teave ürituste kohta avaldatakse veebilehel www.tallinn.ee/liikumiskuu eesti keeles ja www.tallinn.ee/rus/mobilnost vene keeles ning infovoldikus (saadaval eesti ning vene keeles linnavalitsuse infosaalis ja linnaosavalitsuste infosaalides alates 36.-st nädalast). Keskkonnasõbraliku liikumise kuud korraldatakse Tallinnas neljandat korda ja seda koordineerib Tallinna Keskkonnaamet.

Head Uudised GoodNews