1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Linnuvaatlusel jäi enam silma rasvatihane
Linnuvaatlusel jäi enam silma rasvatihane

Linnuvaatlusel jäi enam silma rasvatihane

rasvatihane2Möödunud nädalavahetusel kuuendat aastat Eesti Ornitoloogiaühingu poolt korraldatud talvisel aialinnuvaatlusel vaadeldi esialgsetel andmetel üle 42 000 linnu vähemalt 61 liigist. Esmaspäeva hommikuks olid oma vaatlused edastanud 1745 linnusõpra kes tegid aialinnuvaatlusi 1150 paigas üle Eesti.

Kõige arvukam liik oli taas rasvatihane, kes moodustas üle 24 protsenti vaadeldud lindude koguarvust. Sarnaselt eelmistele aastatele mahtusid esiviisikusse veel põld- ja koduvarblane ning rohevint. Paljude vaatlejate tähelepanekute kohaselt oli püsiva talveilma puudumise tõttu linde vaatluskohas tavapärasest vähem, nii mõnedki vaatlejad teatasid, et ei ole lindude talvise lisatoitmisega veel alustanud. Põnevamatest liikidest kohati hallhaigrut, värbkakku ja aasta lindu hiireviud. Suurim tõusja oli aga tänavu tavapärasest hiljem Eestisse jõudnud siidisaba, kes saavutas ligi 1000 isendiga arvukuse edetabelis 8. koha.

Vaatlusi saab edastada kuni 1. veebruarini aialinnuvaatluse veebilehel www.eoy.ee/talv/vaatlused/ või postiga (Eesti Ornitoloogiaühing, Veski 4, Tartu 51005).

NB! Väga oluline on kirja panna ka vaatlused, kus ei nähtud ühtegi lindu! Eesti Ornitoloogiaühing tänab kõiki aialinnuvaatlusel osalejaid. Lõplik kokkuvõte avaldatakse veebruari lõpus.

Talvist aialinnuvaatlust toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

Head Uudised GoodNews