1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Loodusmuuseumi külastas mullu rekordilised 55 000 inimest
Loodusmuuseumi külastas mullu rekordilised 55 000 inimest

Loodusmuuseumi külastas mullu rekordilised 55 000 inimest

Loodusmuuseumi külastas mullu rekordilised 55 000 inimest
Foto: Eesti Loodusmuuseum

Lõppenud aastal külastas Eesti Loodusmuuseumi 55 000 külastajat, mis on muuseumi teatel selle 150 aastase ajaloo jooksul kõigi aegade suurim külastajanumber.

“Et meie väiksesse vanalinna majja mahub nii palju loodusesõpru, on suur ja tore üllatus. Eks see ole omamoodi tunnustus ka muuseumiperele tehtud töö eest. Samuti soovin südamest tänada kõiki meie külalisi, et nad ikka ja jälle meid üles leiavad,“ teatas muuseumi direktor Heidi Vilu.

Vilu teatel on aasta eest käivitunud väikeste teadlaste klubi osutunud nii populaarseks, et äsja avati viies teadlaste grupp. Neljapäevaõhtused Öökulli akadeemia loodus- ja teadusõhtud on kohale toonud sadu uusi loodushuvilisi. Kõige noorema publiku suureks lemmikuks on kujunenud kevadel avatud Avastuste ruum, kus saab tutvuda loomade meeltega.

Populaarseimateks näitusteks kujunesid möödunud aastal „Imelised ämblikud“, „Tempo ja Rütm. Südamelöögist kosmiliste tsükliteni“ ning traditsiooniline igasügisene seenenäitus, mis seekord võttis vaatluse alla punase kärbseseene ning võõrustas ka Ruth Huimerinna õnneseene perekonda.

Head Uudised GoodNews