1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. LOOMEINIMESTE AGENTUUR! Agency Icon Creatives ühendab Baltimaade loomeinimesi
LOOMEINIMESTE AGENTUUR! Agency Icon Creatives ühendab Baltimaade loomeinimesi

LOOMEINIMESTE AGENTUUR! Agency Icon Creatives ühendab Baltimaade loomeinimesi

Sandra Palm
Sandra Palm

Juuni algusest alustas tegevust agentuur Agency Icon Creatives, mille eesmärgiks on vahendada professionaalsete ja tugeva potentsiaaliga loomeinimeste teenuseid ja loomingut nii Eestis, Lätis kui ka Leedus. Laiemaks põhituruks saab olema Põhja- ja Kesk-Euroopa. Agentuur esindab hetkel fotograafe, kuid plaanis on jooksvalt ka uute valdkondade tegijate lisamine  –  stilistid, meigikunstnikud, heliloojaid, illustraatorid, režissöörid jne.

Baltimaades on kõrge potentsiaaliga loomingulisi talente, kellel kahjuks pole olnud võimalust pürgida väljaspoole oma kodumaad karjääri tegema. Sisenemise väga tugeva konkurentsiga Kesk-Euroopa “visuaalse maastiku mängurite” hulka on teinud raskeks aja, finantsi ja kontaktide puudumine. Paratamatult on aga just seal suuremad ideed, projektid, võimalused eneseteostuseks ja professionaalsuse avardamiseks ja rakendamiseks. Loodud agentuur tegeleb igapäevaselt fotograafide turundamise ja nende talendi müümisega, andes fotograafile võimaluse keskenduda sellele, mida nad  kõige paremini oskavad – loome.

Marla Singer
Marla Singer

Agency Icon Creatives klientidele osutatava teenuse eesmärk on leida neile õige loomeinimene projekti teostamiseks, tagada neile vajalik talendi loominguline materjal valikute langetamiseks, olla teadlik ning kiire, vastamaks kõigile küsimustele, mis puudutavad fotograafi professionaalsust, portfooliot, võimalusi ja ajagraafikuid. Lisaks on eesmärk tagada kliendile autoriõiguste kasutusõigus.

Agentuur esindab selliseid oma ala professionaale nagu Herkki Merila, Maiken Staak, Sandra Palm ja Aleksandra Podburtnaja Eestist, Marla Singer Leedust, Maris Kiselovs Lätist jne.

Lilian Marie Merila
Lilian Marie Merila

“Välisturul on kindlasti kliente, kes oleksid huvitatud töötama meie proffide fotograafidega, aga kes pole kunagi neist kuulnud. Kui neist ka on kuuldud, siis on puudunud ehk usaldusväärsus. Agentuur kinnitab fotograafi taset, toestab seljatagust ja tagab kliendile kindluse eesmärgiks seatud tulemi saavutamise kohta. Meie missioon on võimaldada Eesti fotograafidel töötada ka laias maailmas ning saavutada konkurentsivõime Kesk-Euroopa profi-fotograafidega,” kommenteerib uue agentuuri võimalusi Agency Icon Creatives’i tegevjuht Terje Kissa.

Agentuur pakub eelkõige oma teenuseid audiovisuaalsete projektidega seotud produktsioonifirmadele, reklaamiagentuuridele, disaineritele, aga ka ajakirjadele, e-poodidele, kauplustele ja mujalegi.

Head Uudised GoodNews