1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. LÕÕTSAPEALINN! Tiitel antakse Põlvale
LÕÕTSAPEALINN! Tiitel antakse Põlvale

LÕÕTSAPEALINN! Tiitel antakse Põlvale

Foto allikas: www.lootsaklubi.ee
Foto allikas: www.lootsaklubi.ee

Homme keskpäeval kuulutatakse Põlva Eesti lõõtsapealinnaks ja avatakse muusika-aasta 2015.

Lõõtsapealinna tiitli annab Põlvale üle Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, kes on ka võrgustiku Euroopa Kultuurilinnad Eestis eestvedaja. Ettepanek tiitli omistamiseks lähtuski võrgustikust, kus Põlva on üks aktiivsemaid osalisi.

Põlvas on elavana hoitud lõõtspilli valmistamise ja mängimisega seotud rahvuslikke traditsioone ning säilitatud pillimeistri August Teppo pärandit. Põlva muusikakoolis on mõne aasta jooksul õppinud lõõtspillimängu rohkem kui sada huvilist, lisaks korraldab seal tegutsev MTÜ Lõõtspilliselts ka lõõtspilli valmistamise meistrikursusi. Tänavu juulis toimub Põlva Intsikurmus viiendat korda kogu Eesti rahvamuusikaelu rikastav rahvusvaheline lõõtspillipidu Harmoonika.

Lõõtsapealinna ja muusika-aasta 2015 avasündmuseks saab homme, 17. jaanuaril Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses toimuv kontsert-õpituba Avatud Lõõtsad. See pakub võimalust tutvuda Teppo lõõtsamuuseumi väljapanekuga, vaadata nii lõõtsa sisse kui ka proovida ise lõõtspillimängu ning muidugi kuulata ka lõõtsamuusikat Eesti parimate mängijate esituses.

Head Uudised GoodNews