1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lugemisprogrammist „Suvi raamatuga 2014“ võttis osa rekordiline arv lapsi
Lugemisprogrammist „Suvi raamatuga 2014“ võttis osa rekordiline arv lapsi

Lugemisprogrammist „Suvi raamatuga 2014“ võttis osa rekordiline arv lapsi

Suvi raamatugaTallinna Keskraamatukogu lugemisprogrammist „Suvi raamatuga 2014“ võttis osa rekordiline arv lapsi.

Homme kell 12.00 toimub NUKU teatris (Lai 1) Tallinna Keskraamatukogu laste lugemisprogrammi „Suvi raamatuga 2014” lõpetamine. Lugemisprogrammis osales rekordiline arv lapsi – 352, nendest edukaid lõpetajaid oli 202. Järjekorralt juba kaheteistkümnes lugemissuvi kestis 1. juunist kuni 1. augustini.

Traditsiooniliselt valisid raamatukoguhoidjad lugemisprogrammi jaoks välja 25 eestikeelset ja 25 venekeelset uuemat lasteraamatut. Iga läbiloetud raamatu kohta joonistas laps pildi ja täitis küsimustiku. Suvise lugemisprogrammi lõpetamisele on oodatud kõik need lapsed, kes lugesid kahe kuu jooksul läbi vähemalt 10 raamatut. Lõpupeol kohtutakse etendusest „Nublu“ tuttava tuletõrjuja Valgemaaga ning jagatakse auhindu tublidele lugejatele ja joonistajatele.

Eestikeelsetest raamatutest osutus kõige menukamaks Kätlin Vainola raamat „Lift“ ja venekeelsetest Aino Perviku „Как работать президентом“.

Lapsed andsid tagasisidet kõikide loetud raamatute kohta. Näiteks meeldis Mirtelile raamatust „Lift“ see, et lift sai teha tööd, mis talle meeldis. Kärdile meeldis Jukka Itkoneni raamatust „Mõnus sajuilm“ luuletus „Kohvik“, kuna seal oli nii ilusti kirjutatud ja see oli nii magusate piltidega luuletus. Eliisabetile meeldisid Indrek Koffi raamatust „Kui ma oleksin vanaisa“ põnevad nipid, kuhu tuleks midagi peita või kui kedagi peale enda pole kodus, siis mida teha igavuse korral.

Valikut lugemisprogrammile laekunud joonistustest saab alates 21. augustist vaadata Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) trepigaleriis.

Head Uudised GoodNews