1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. LUX EXPRESS! Lux Express meelitab autosõitjaid erihindadega
LUX EXPRESS! Lux Express meelitab autosõitjaid erihindadega

LUX EXPRESS! Lux Express meelitab autosõitjaid erihindadega

JAZ_597024Lux Express langetab suveks Tallinn-Tartu liinil äriklassi piletite hinda, et tõmmata uue põlvkonna bussidesse reisijaid, kes vanast harjumusest kasutavad autot. 20-protsendiline hinnasoodustus hakkas kehtima tänasest.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on riik transpordi arengukavas sõnastanud, et ühistranspordi osakaalu vähenemine liikumisviiside jaotuses on murettekitav trend, mida on vaja muuta. Kuigi bussireisijate arvud kasvavad pidevalt, on Saarpuu sõnul veel rohkelt kasvuruumi nende arvelt, kes sõidavad autoga.

“Aprilli alguses liinile toodud uue põlvkonna bussid vähendavad Eesti-siseseid aegruumilisi vahemaid, mille riik on eesmärgiks seadnud, juba täna,” selgitas Saarpuu. “Meie bussides, erinevalt näiteks rongidest, on igal reisijal oma istekoht, mis võimaldab reisiaega kasutada nii tööks kui puhkuseks ja annab inimesele selle aja tagasi, mille ta muidu kulutaks roolikeeramisele või rongis püsti seismisele,” lisas ta.

Bussiettevõtte juhi sõnul on lounge-tüüpi kohad reisijate poolt väga nõutud alates uue teenuse turule toomisest. “Samas tuleb kaasaegse bussitranspordi eeliseid tutvustada ka nendele inimestele kes pole viimastel aastatel bussiga sõitnud ning ei kujuta ka seetõttu ette kuivõrd suur kvaliteedi- ja arenguhüpe on vahepeal toimunud,” lisas Saarpuu. Kuna suvi on puhkuste aeg ja ärireisijaid on seetõttu mõnevõrra vähem, loob see võimaluse uue teenuse tutvustamiseks ka laiemalt.

Lux Express tõi Tallinn-Tartu liinile uue kontseptsiooniga bussid selle aasta aprillis. Saarpuu sõnul on Lounge-tüüpi kohad eelistatud ärireisijate seas. “Samas näeme, et ka teiste reisijate seas on huvi olemas ning eriti suurt potentsiaali näeme autosõitjate seas,” ütles Saarpuu. Tema sõnul on uute busside tulekuga loodud kõige nõudlikuma inimese ootustele vastav ühistransport, mis pakub nii mugavust kui privaatsust ning mis on autosõidule tugev konkurent.

Vastavalt ostuhetkele, väljumise nõudlusele ja kliendi sõiduharjumusest tulenevale lojaalsusoodustusele on Tallinn-Tartu liini tavaistmetel pileti hind 3 kuni 12 eurot. Eriti mugavate istmetega Lounge alas maksavad piletid tavapärase 15 euro asemel tänasest 12 eurot, millele lisandub ka PINS lojaalsusprogrammist tulenev soodustus. Reisiperiood on alates 1. juulist ning soodushind jääb kehtima augusti lõpuni.

Uued tipptasemel bussid on tehtud Lux Expressi eritellimusel, ettevõte investeeris busside soetamisse ligi 4 miljonit eurot. Lux Express Lounge bussides on kokku 47 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas. Lux Express Lux Express Lounge bussid pakuvad reisijatele senisest veelgi rohkem mugavusi Lounge osas 2+1 istmetega. Uutes bussides on nii tava kui Lounge osas varustuses ka personaalne puutetundlik meelelahutuskeskus, reguleeritavad istmed, pistikud elektroonikaseadmete laadimiseks jms. Samuti on bussides tasuta kuumade jookide automaat.

Head Uudised GoodNews