1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. MAANTEEMUUSEUMISSE! Maanteemuuseum avab 1. mail suvehooaja koos uue püsinäitusega
MAANTEEMUUSEUMISSE! Maanteemuuseum avab 1. mail suvehooaja koos uue püsinäitusega

MAANTEEMUUSEUMISSE! Maanteemuuseum avab 1. mail suvehooaja koos uue püsinäitusega

Foto: Maanteemuuseum
Foto: Maanteemuuseum

Sellel pühapäeval avab Eesti Maanteemuuseum uue püsinäitusega „Head teed!“ aktiivse külastushooaja. Endises Varbuse hobupostijaamas tervitab huvilisi verivärske näitus teedest ja teelistest.

Uue püsinäituse teemadering keskendub teede ja kommunikatsiooni ajaloole, ärgitades muuseumikülalist mõtlema selle üle, mida on teede areng meile andnud. „Kas täna, kui saame reisida kaugemale ja kiiremini kui kunagi varem, on maailm muutunud väiksemaks või suuremaks, rohkem või vähem hoomatavaks,“ selgitas näituse ideed maanteemuuseumi juhataja Kadri Valner.

Uue püsinäituse kõrval avatakse eraldi korrus lastele, kus just pere pisemad saavad avastada ja uurida maakaarti, aja liikumist ning tunda end ehtsa postijaama tegelasena.

Pidulik päev algab kell 12. Toimuvad erinevad tegevused ja töötoad. Nii saavad külastajad proovida väliääsil õnnenaela tagumist, kirjutada hanesulega kirja ning katsetada hobujõudu. Lastemuuseumis räägitakse ja joonistatakse muinasjutte ning segatakse kokku salapärast teemeistri purukooki. Päeva eriprogrammi lõpetab Ahhaa teadusteatri etendus.

Lisaks uuele püsinäitusele pakuvad külastajale avastamist juunis valmiv hooajanäitus „Loomad teel“ ning mitmed teema- ja perepäevad. Suvine näitus loomadest teel uurib, kuidas erinevad loomaliigid liikluskeerist näevad ning mismoodi eriliigilised teekonnad ristuvad. Lisaks etendab Lutsu Teater selle suve juulis Erki Aule komöödiat „Astuge edasi“ Peeter Volkonski lavastuses.

„Usume, et algaval hooajal leiab maanteemuuseumist lisaks teedeajaloole ka muud meelepärast ja kõik huvilised seavad suuna Varbusele,“ kutsub Valner kõiki muuseumisuvest osa saama.

Maanteemuuseumi suvesündmused 2016

14.05 MuuseumiÖÖ „Öös on laineid”
01.06 Hooajanäituse „Loomad teel“ esitlus
02.07 Liiklusteemaline perepäev
13.-24.07 Suveteater
30.07 Maanteemuuseumi sünnipäev
19.08 Autokino
10.09 Vanavanemate päev: Zaporožetsi eri

Head Uudised GoodNews