1. Avaleht
  2. Äri
  3. “MAITSEV TARTU” – võimalus saada uusi maitseelamusi
“MAITSEV TARTU” – võimalus saada uusi maitseelamusi

“MAITSEV TARTU” – võimalus saada uusi maitseelamusi

MaitsevTartu_logo1.–28. veebruarini toimub Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus tutvustavad üksteist Tartu restorani toidukultuuri ja pakuvad uusi maitseelamusi. Lisaks eriroogade maitsmisele saavad toidunautijad hinnata ka söögikohtade pingutusi, selgitades välja parima erimenüü pakkuja.

Kõigis osalevates restoranides saab lisaks tavamenüüle nautida sõbraliku hinnaga (18 eurot) kolmekäigulist erimenüüd. Selleks et maitsepaletti mitmekesistada, jagati toorained ettevõtete vahel loosiga. Seega on menüüdes esindatud nii veiseliha, sealiha, lammas, küülik, uluk, vutt, part, kana kui ka kala. Peakokad annavad oma parima, et üllatada tartlasi ja linnakülalisi hõrkude ja naudinguid pakkuvate eriroogadega. Menüüdega saab tutvuda kodulehel www.maitsevtartu.ee.

Projektis osalevad Atlantis, Bel-Ami, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Meat Market, Polpo, Spargel, Werner ja Villa Margaretha.

“Maitsva Tartu eesmärk on pakkuda maitseelamusi ja elavdada restoranikultuuri,” selgitas Tartu abilinnapea Kajar Lember. “Tahame tõmmata tähelepanu Tartu tublidele restoranidele, kes ka pealinnast kaugel pingutavad, et pakkuda tasemel toidunaudinguid.”

Külastajatel on võimalus hinnata restoranide pingutusi www.maitsevtartu.ee kodulehel vastava restorani juures oleval hindamisskaalal või restoranis hindamissedelil. Hindamise tulemused selguvad 2. märtsil, osalejate vahel loositakse välja õhtusöögikutsed kampaania lõpuüritusele, mis toimub 4. märtsil.

Kampaania esimesel nädalal, 2.-6. veebruaril esinevad viie Tartu restorani kokad ETV hommikuprogrammis Terevisioon, kus demonstreerivad oma oskusi laiemale publikule kui ühte kööki eales mahuks. Argipäeva hommikutel kell 7.25 jagavad kokad maitsvaid soovitusi ja retsepte ning valmistavad kohapeal vähemalt ühe Maitsva Tartu eriroogadest. Terevisioonis osalevad järgmised restoranid: Werner (esmaspäeval, 2.02);  Meat Market (teisipäeval, 3.02); Chez André (kolmapäeval, 4.02); Spargel (neljapäeval, 5.02); Polpo (reedel, 6.02).

Maitsev Tartu toimub tänavu esmakordselt, jätkates Tartus varem korraldatud rahvusköökide päevade traditsioone.

Lisainfot leiad SIIT!

 

Head Uudised GoodNews