1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MAJAFESTIVAL! Tartu Aparaaditehase loomelinnaks peab sel nädalal majafestivali
MAJAFESTIVAL! Tartu Aparaaditehase loomelinnaks peab sel nädalal majafestivali

MAJAFESTIVAL! Tartu Aparaaditehase loomelinnaks peab sel nädalal majafestivali

apteh_festival„Tartu Telliskiviks“ kutsutav loomekvartal korraldab kogu maja ja hoovi hõlmava festivali, mis ühendab endas rentnike poolt poolt pakutava, laia muusikalise programmi, kino, täika ja tänavatoitlustuse.

Juba sel kolmapäeval kell 21.30 toimub festivali avasündmusena  tehase hoovil Elektriteatri seanss –  Jaapani animafilm „Poiss ja koletis“. Elektriteatri välikino võtab hoovil koha sisse ka neljapäeva ning reede õhtul, täpsemat filmide kava saab vaadata SIIT.

Reede, 26. august on festivalikavas Majapäev ja see on ainulaadne võimalus kõigil huvilistel külastada Aparaaditehase siseruume ning tutvuda maja üürnike tegemistega. Tehase uksed on avatud 16.00-20.00 ja paljud majalised on selleks õhtuks ettevalmistanud spetsiaalse programmi, millega saab tutvuda SIIN.

Nii tehases sees kui hoovil mängib terve päeva jooksul muusika ja väljas pakuvad erinevaid maitseid tänavatoitlustajad. Lastel on võimalik teha tutvust vastvalminud liivakastikompleksiga, samuti saab kätt proovida lauatennisemängus ja sulgpallis. Õhtu lõpetab Tallinnast siia saabuv legendaarne pidudesari Mutant Disko Aparaadi kohvikus.

Laupäeval, ehk Hoovipäeval toimub enamus üritusi õues. Kell 12.00 alustab Müürilille täika ja Tänavatoitlustajate päev. Alates kella 19.00-st saab aga osa tasuta kontsertidest kui üles astuvad Vaiko Eplik ja Eliit, Estrada Orchestra ja Popidiot. Õhtu lõpetab pidu Aparaadis.

Lisaks on Trükimuuseumi galeriis selle nädala lõpuni üleval Aparaaditehases tegutsevate kunstnike aastanäitus, terveks nädalaks avab uksed teadlikule tarbijale suunatud rõiva- ja elustiilipood Slow ja toimub palju muud huvitavat. Enamus üritusi on publikult tasuta. Mahuka festivaliprogrammiga on võimalik tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews