1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. MÄRGALAD MEIE TULEVIKU HEAKS! Võimalus osaleda seminaridel ja fotokonkursil
MÄRGALAD MEIE TULEVIKU HEAKS! Võimalus osaleda seminaridel ja fotokonkursil

MÄRGALAD MEIE TULEVIKU HEAKS! Võimalus osaleda seminaridel ja fotokonkursil

1176862_26232452Keskkonnaamet korraldab rahvusvahelise märgalade päeva puhul erinevates looduskeskustes ja rahvusparkides mitmeid matku ning temaatilisi seminare.

Tänavu on märgalade päeva hüüdlauseks „Märgalad meie tuleviku heaks!“ ning seetõttu oodatakse üritustel osalema eelkõige 15-24-aastaseid noori. Eesmärk on teadvustada noortele märgalade olemasolu, alade suurt rolli biosfääri ökoloogilise tasakaalu säilimisel ning kutsuda neid märgalasid külastama.

3. veebruaril toimub Matsalu rahvuspargi keskuses seminar, kus oma ala professionaalid räägivad märgalade minevikust ja tulevikust. 7. veebruaril saab Lahemaa rahvuspargis räätsadel matkata.

Õppetöö huvitavamaks muutmiseks leiab keskkonnaameti kodulehelt mitmeid rabateemalisi õppematerjale. Samuti saab ametist laenutada õppevahendit „Turbakohver“, mis võimaldab lähemalt tundma õppida soodega seonduvat.

Välja on kuulutatud ka rahvusvaheline fotokonkurss  noortele, kuhu oodatakse märgaladest tehtud pilte. Võistluse peaauhind on lennupiletid enda valitud märgala külastamiseks üle maailma.

Rahvusvahelise märgalade päevaga tähistatakse 2. veebruaril 1971. aastal Kaspia mere ääres Ramsari-nimelises Iraani linnas märgalade kaitseks sõlmitud rahvusvahelist kokkulepet. Ramsari konventsioon on vanim riikidevaheline looduskaitselepe, millega on tänaseks liitunud 168 riiki. Eesti liitus Ramsari konventsiooniga 1994. aastal.

Rahvusvaheliste märgalade nimestikku on lisatud kokku 2186 märgala kogupindalaga üle kahe miljoni ruutkilomeetri, neist 17 asub Eestis. Siinsete Ramsari alade kogupind hõlmab 300 000 hektarit ning neist tuntumad on Matsalu, Vilsandi ja Soomaa rahvuspargid, Alam-Pedja ja Endla looduskaitsealad.

Head Uudised GoodNews