1. Avaleht
  2. Meestele
  3. MEHED VORMI! Koolinoored saavutasid kaitseväe üldfüüsilises testis suurepärased tulemused
MEHED VORMI! Koolinoored saavutasid kaitseväe üldfüüsilises testis suurepärased tulemused

MEHED VORMI! Koolinoored saavutasid kaitseväe üldfüüsilises testis suurepärased tulemused

Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe ühiskampaania „Mehed vormi“ raames võtsid sõbralikult mõõtu gümnaasiumiõpilased, kellest kaitseväe üldfüüsilise testis saavutas võistkonna parima keskmise tulemusega esikoha Gustav Adolfi Gümnaasium.

End olid proovile panemas 18 koolinoort nii Jõhvi, Pelgulinna, Gustav Adolfi kui ka Tallinna Saksa Gümnaasiumist, kõigi testi teinud noormeeste füüsiline vorm hinnati kaitseväe kõlbulikuks.

„Tartu ülikooli liikumislabori andmetel on vaid 14% Eesti 11–15-aastastest õpilastest kehaliselt piisavalt aktiivsed, see tähendab, et 86% selle vanusegrupi noortest on suure terviseriskiga. „Mehed vormi“ programm on osa sekkumisprogrammidest, mille eesmärgiks on suurendada noorte liikumisaktiivsust ja aidata kampaanias osalejatel muuta oma igapäevaharjumusi sportlikemaks,“ ütles perearst ja Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind.

Mehed vormi2

„Kui igapäevaselt leida aega treenimiseks, siis on juba kaheksa nädalaga võimalik igal noorel kaitseväe üldfüüsiline test positiivsele tulemusele sooritada. Motivatsiooni tõstmiseks saab enda tulemust võrrelda eakaaslaste või kampaaniale avalöögi andnud avaliku elu tegelaste tulemustega. Samuti saab mobiiliäpis „Mehed vormi“ või Facebooki kaudu esitada sportlik väljakutse programmis osalemiseks ka oma sõpradele,“ lisas kampaania „Mehed vormi“ eestvedaja Eero Merilind.

VAATA KAMPAANIA VIDEOT!

GALERII: RAIT TUULAS

Head Uudised GoodNews