1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. MERE ÄÄRDE! Teatribuss viib publiku mere äärde „Dorian Gray portreed” vaatama
MERE ÄÄRDE! Teatribuss viib publiku mere äärde „Dorian Gray portreed” vaatama

MERE ÄÄRDE! Teatribuss viib publiku mere äärde „Dorian Gray portreed” vaatama

IMG_8908Saabuval suvel mängib NUKU teater veel 10 viimast korda suvelavastust „Dorian Gray portree”. Populaarse lavastuse mängukoht on sel suvel Viinistu, kuhu publikut sõidutab ka teatribuss.

Eelmisel suvel esietendunud lavastus osutus sedavõrd populaarseks, et „Dorian Gray portreed” on võimalik näha ka sel aastal. Etendused toimuvad 29. juunist 10. juulini tuntud suveteatripaigas Viinistul, kus rullub lahti Dorian Gray traagiline lugu inimhinge allakäigust. Kriitik Jelena Grigorjeva kirjutab lavastusest nii: „Minu arvates on see [lavastus] meie eesti teatri tohutu saavutus, suurepärane paljude aspektidega ja kanalitega lõpetatud kompositsioon, mis paneb mõtlema ja tegelastele kaasa elama.”

Lavastuses on Oscar Wilde’i nauditavaid dialooge ja teravalt psühholoogilisi stseene tänapäevaste visuaalteatrilahendustega kombineerinud lavastaja Vahur Keller, kunstnik Britt Urbla Keller, videokunstnik Kristin Pärn, valguskunstnik Madis Kirkmann ja koreograaf Renate Keerd.

IMG_8573

Teatribuss sõidutab publikut Tallinnast Viinistule ja tagasi 30. juunil ja 7. juulil. Buss väljub Balti jaamast kell 17.15 ning sõidab tagasi pärast 2 tundi ja 45 minutit kestva etenduse lõppu. Bussisõit koos teatrikülastusega maksab 31 eurot (25 € teatripilet ja 6 € buss). Pääsmeid saab osta NUKU teatri kassast ja Piletilevist. Bussis on piiratud arv kohti!

Lavastuse nimirollis on Mart Müürisepp, teistes osades NUKU teatri näitlejad Liivika Hanstin, Kaisa Selde, Lee Trei, Tarmo Männard, Andres Roosileht, Riho Rosberg, Are Uder ja Riho Tammert ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu üliõpilased Jaune Kimmel ja Ringo Ramul.

„Dorian Gray portree” etendused toimuvad 29. ja 30. juunil ning 1., 2., 3., 6., 7., 8., 9. ja 10. juulil algusega kell 19.

Head Uudised GoodNews