1. Avaleht
  2. Toode
  3. Miks on nõgus nutitelefon hea?
Miks on nõgus nutitelefon hea?

Miks on nõgus nutitelefon hea?

_0000_Lifestyle Image(1)_MC_GFlex2_15_~161231Nõgusad nutitelefonid on uued, põnevad, nad annavad ainest veelgi enamatele tehnoloogiaarendustele ning mis peamine, on ka kasulikud. LG Electronics USA mobiilikommunikatsiooni juht Frank Lee rõhutas, et telefonid olid juba enne nutitelefonide tulemist ergonoomiliselt kumerad, et sobida pea- ja käekujuga, kuna inimese kehal ei ole ühtegi täielikult lamedat kohta. Seega pole nõgusate nutitelefonide disaini taga vaid turundusnipp vaid igati loogilised põhjused.

Parem pilt

Telefonid muutuvad üha võimsamaks ja kiiresti levib ka 4G, seega on üha mugavam vaadata oma nutitelefonist videosid ja mänge mängida. Eriti hea on seda teha nõgusa nutitelefoniga. Oma ekraanid on nõgusaks muutnud ka mitmed teleritootjad ning sel on ka oma põhjused – pilt on kaasahaaravam, väheneb peegeldus ning pilti saab paremini jälgida erinevatest vaatenurkadest.

Ekraani nõgusus aitab kaasa ka erinevate optiliste efektide tekkimisele, mis täiendavad kontrasti, värvitäpsust, loetavust ja üleüldist pildikvaliteeti – seda eriti ereda valguse käes, kui nutitelefoni ekraan muutub mõnikord peaaegu loetamatuks. See kerge nõgusus aitab ka vähendada ekraani pildimoondusi ja –peegeldusi, mis aitab omakorda ekraanil toimuvat paremini näha.

Ereda valguse käes on inimene harjunud tõstma ka ekraani heleduse taset, aga sellega kulub kiiremini telefoni aku. Seega nõgus ekraan aitab tegelikult ka akut säästa, kuna pilt on paremini näha.

Veelgi suuremad ekraanid

_0000_Lifestyle Image(1)_MC_GFlex2_17_~161231Nõgusus annab võimaluse kasutada veelgi suuremaid ekraane, kuna ekraani nurgad on suunatud sissepoole.

Mugavam kasutada

Nõgusad nutitelefonid on mugavamad kasutada. See väide võib tunduda imelik, kui oled harjunud kasutama tavalist lamedat telefoni, aga ka paljudel teistel telefonidel on veidi kumeram tagus, et see sobituks mugavalt kätte. Nõgusad nutitelefonid viivad mugavuse veelgi kaugemale ja panevad telefoni paremini sobituma ka näokujuga.

Telefoni nõgusus aitab lahendada mitmete suurte telefonide probleemi – nad on helistamiseks liiga suured. Selle asemel, et 5,5-tolline telefoni mikrofon oleks suu lähedal, on see lõua kõrval. Nõgus telefon toob aga mikrofoni suule lähemale.

Vastupidavam

Teoreetiliselt on nõgusad ekraanid ka vastupidavamad kui nende lamedad konkurendid, kuna nõgusus annab telefonile terviklikuma struktuuri ning mõningatel juhtudel ka paindlikkuse, mis tähendab, et nad pigem painduvad kui purunevad. LG G Flex2 on näiteks varustatud ka iseparaneva kihiga, mis hoiab selle kaitstuna igapäevaselt tekkida võivate kriimustuste eest. Kriimustused paranevad toatemperatuuril vaid 10 sekundiga.

Samm tuleviku suunas

Paindlikkusest järgmine samm on volditavus. Telefoni kokkuvoltimine võib osutuda üsna kasulikuks, kui on vaja muuta see erinevate olukordade jaoks kohandatavaks. Nõgus ekraan on aga loogiline samm paindlike ekraanide turule tulekuks, mida kõik ootavad.

Head Uudised GoodNews