1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Mine kuula pärlisosinat!
Mine kuula pärlisosinat!

Mine kuula pärlisosinat!

Kuulajale kevad 201427. aprillil Tallinnas Mustpeade majas ja 3. mail Tartu Ülikooli ajaloomuuseumis toimuvad kontserdid pealkirjaga „Pärlisosin“. Esinejateks on kaks väga eriilmelist koori – kammerkoor Crede ja kammernaiskoor Sireen. Kavas on armastuslaulud läbi aja ja eri kultuuride. Kontsertide algus on kell 19.

Eesti Kammerkooride Liidu kontserdisarja „Kuulajale“ hooaja lõpetavad kontserdid, mis kannavad salapärast nime „Pärlisosin“. Kontserdi kava on kokku pannud noored dirigendid Ülle Tuisk ja Tiiu Sinipalu. Kavas on peamiselt 20. sajandi prantsuse, norra, soome, ameerika ja loomulikult eesti heliloojate looming, aga ka mõned teosed 16. sajandist.

 

Crede v
Crede

Kontserdisari „Kuulajale“ esitleb omanäolisi ja mitmekülgse tegevusega Eesti kammerkoore. Kevadistel kontsertidel Tallinnas ja Tartus kuuleb 1987. aastal Tallinna Püha Vaimu kiriku juures tegevust alustanud kammerkoori Crede, kes 2012. aasta Eesti kammerkooride festivalil saavutas B-kategoorias I koha. Teiseks esinejaks on 2011. aastal loodud kammernaiskoor Sireen, kes on oma lühikese tegevusaja jooksul jäänud silma ja kõrva paljudele muusikasõpradele. Sireen võitis rahvusvahelisel koorifestivalil „Tallinn 2013“ naiskooride kategoorias II preemia.

Naiskammerkoor Sireen Foto: Silver Jaanus
Naiskammerkoor Sireen
Foto: Silver Jaanus

Ülle Tuisu sõnul, kes juhatab nii kammerkoori Crede kui ka kammernaiskoori Sireen, on kava valitud kevadiselt rõõmsameelne ja efektne. „Kevad annab armastusele uue lootuse ja selle tunde tahame ka kuulajatele edasi anda,“ ütles Tuisk.

Mõlema kammerkoori dirigendi jaoks on väga oluline koori kõla ja muusika kvaliteet. Tiiu Sinipalu sõnul taotleb kammernaiskoor Sireen hõrku ning naiselikult tummist ja lummavat kõla. „Juba ainuüksi selle kõla tõttu võiks kontsert kuulajale huvi pakkuda,“ arvab Sinipalu.

Kontserdi piletid hinnaga 5 eurot on müügil Piletilevis ja kohapeal.

Head Uudised GoodNews