1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Minister Aaviksoo avab täna rahvusvahelise Tallinna Euroopa kooli
Minister Aaviksoo avab täna rahvusvahelise Tallinna Euroopa kooli

Minister Aaviksoo avab täna rahvusvahelise Tallinna Euroopa kooli

Foto: www.est.edu.ee

26. augustil kell 15.00 toimub Tallinna Euroopa kooli avaaktus. Tervituskõne peab külalistele kooli direktor Olavi Otepalu, Tallinna Euroopa kooli kuulutab avatuks haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo. Peale aktust toimub Tallinna Euroopa kooli ees (Ülemiste City, Keevise 2) pidulik lindilõikamise tseremoonia, kus samuti minister Aaviksoo osaleb. Kooli avaaktusel osalevad esindajad saatkondadest, rahvusvahelistest organisatsioonidest, ülikoolidest ja avalikust sektorist.

Euroopa koolide eesmärk on võimaldada ühtset haridust Euroopa Liidu teenistujate lastele sõltumata sellest, millises liikmesriigis nad parajasti elavad. Lisaks Euroopa Liidu teenistujate (sealhulgas IT-agentuuri töötajate) lastele võimaldab uus kool rahvusvahelist haridust välisekspertide, Eesti diplomaatide ja välisriikide diplomaatide lastele ning mistahes rahvusvahelises koolis õppinud või õppima siirduvate Eesti kodanike lastele. Septembris alustab kooliteed Tallinna Euroopa koolis 75 õpilast.

Kooli direktori Olavi Otepalu sõnul avardab Tallinna Euroopa kool Eesti rahvusvahelist potentsiaali. „Avatav kool on kõrge kvaliteedi ja väga hea õppekeskkonnaga uus rahvusvaheline üldhariduskool, mis laiendab märkimisväärselt rahvusvahelise hariduse kättesaadavust Eestis“, ütleb Otepalu.

Euroopa Kooli õppekavades on olulisel kohal emakeelne õpetus ning emakeele ja omakultuuri õpe. Euroopa Koolis edukalt läbitud õppeaastaid ja nendega seoses välja antud diplomeid ning tunnistusi tunnustatakse Euroopa Liidu liikmesriikides ja paljudes muudes riikides.

Tallinna Euroopa kool on loodud sihtasutuse Innove poolt ning kool tegutseb erakooliseaduse alusel. Kool asub Ülemiste Citys aadressil Keevise tn 2. Õppe kvaliteedi tagamiseks viivad Euroopa kooli inspektorid iga kolme aasta tagant läbi auditi, mis on akrediteerimislepingu sõlmimise ja pikendamise aluseks.

“Ülemiste City on Eesti teadmistepõhise majanduse arenduskesksus – seetõttu on Euroopa kooli avamine just Targa Äri Linnas iseenesest mõistetav. Ühtlasi on see pilk tulevikku, kuna tahame, et uus põlvkond kasvaks teadmiste omandamisel rahvusvahelises loomekeskkonnas,“ märkis Technopolis Ülemiste ASi nõukogu liige Ülo Pärnits. “Maailmas on analoogilistes targa äri linnades hõlmatud kogu haridustsükkel – alates lasteaiast kuni kõrgkoolini välja. Meil oli seni olemas lasteaed ning kõrgkool, Euroopa kooli tulekuga saab ka meil see tsükkel täidetud. Euroopa kooli hoonet iseloomustab endise Tallinna Tehnikaülikooli rektori Boriss Tamme nimi, kes oli rahvusvahelise mainega küberneetikateadlane ja Eesti hariduselu aktiivne arendaja.”

Head Uudised GoodNews