1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MITMIKUTE KOKKUTULEK! Kadri Talva-Ots: nii suurt mitmike kogunemist seni Eestis toimunud ei ole
MITMIKUTE KOKKUTULEK! Kadri Talva-Ots: nii suurt mitmike kogunemist seni Eestis toimunud ei ole

MITMIKUTE KOKKUTULEK! Kadri Talva-Ots: nii suurt mitmike kogunemist seni Eestis toimunud ei ole

mitmikud13. augustil toimus LaitseRallyPargis viies üle-Eestiline mitmike kokkutulek. Läbi vihmasaju saabusid liiklusalaseid teadmisi ammutama rekordilised 130 perekonda, kus kasvamas kaksikud ja kolmikud koos õdede-vendadega.

„Juubelisünnipäev tõestas, et ilm ei takista ühe vahva perepäeva toimumist,“ tõdes üks kokkutuleku korraldajatest, Kadri Talva-Ots. „Tegime mitteametlikku ajalugu – nii suurt mitmike kogunemist seni Eestis toimunud ei ole, seni on osalejaid olnud alla 60.“

Lastele aitasid liiklusteemat tutvustada nii vastav koolitus kui liiklus- ja noorsoopolitseinikud, kes näitasid politseiautot ja oma töövahendeid. Üllatuskülalised Lottemaalt tulid lastega mängima ja olid fortuunaks suurel loosimisel. Lapsed lustisid Mängudemajas ja Liikluslinnakus, vanemad said omavahel mitmike kasvatamise nippe ja kogemusi vahetada. Ühiselt kaeti ka traditsiooniline piknikulaud ning mahutati end suurele grupipildile.

„Täname kõiki sponsoreid, Hooandja projekti toetajaid ja häid inimesi, kes nõu ja jõuga prognoositust oluliselt suuremale kokkutulekule appi tulid,“ ütleb Mirjam Treiel korraldustiimist. „Tänu teie abile saime korraldada ühe tõeliselt meeldejääva päeva, mille suurimaks tänuks on laste säravad silmad.“

Mitmike kokkutulekut korraldavad õhinapõhiselt kaksikute emad, kel kodus kasvamas keskmisele mitmikeperele kohaselt kolm last.

Head Uudised GoodNews