1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. UUS FILM EESTI KINODES! Muhe Rootsi rekordifilm sellest nädalast kinodes
UUS FILM EESTI KINODES! Muhe Rootsi rekordifilm sellest nädalast kinodes

UUS FILM EESTI KINODES! Muhe Rootsi rekordifilm sellest nädalast kinodes

d7e830ba-444e-4eff-959a-277026bc238dAasta alguses hiljutise hiti „Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus“ Rootsi 21. sajandi kõige populaarsema filmina välja vahetanud „Mees nimega Ove“ jõuab 20. maist Eesti kinodesse.

Film põhineb rootslase Fredrik Backmani menuromaanil, mis on tõlgitud ligi 40 keelde ning aprilli lõpus avaldas kirjastus Tänapäev raamatu ka eesti keeles. Teosest on lavastatud ka näidend ning filmi on tänaseks päevaks Rootsis näinud üle 1,8 miljoni silmapaari.

Režissöör Hannes Holmi filmi peategelaseks on kõike muud kui võluv lesest vanamees Ove, kelle jaoks on tähtis, et tema kodukandi tänavad oleksid suitsukonidest puhtad, jalgrattad parklasse hoiule pandud ja laenatud tööriistad õigeaegselt tagastatud. Korralik inimene, kelle sarnast iga kogukond tunneb. Kui tema naabermajja kolib pärsia päritolu pereema Parvaneh koos kahe energiast pakatava tütrega ning käpardist abikaasa Patrikuga, saabub Ove ellu midagi täiesti ootamatut. Algselt täiesti vastu tahtmist saavad Parvanehist ning tema pisikestest tütardest Ove sõbrad, kes tema üksikusse ja totaalsesse organiseeritusse helget inimlikku segadust toovad.

„Mees nimega Ove“ on mõnusa põhjamaise huumoriga vürtsitatud dramöödia inimlikust soovist tunda end vajalikuna ning sellest, kui magus võib olla jagatud rõõm. Rootsi Oscarite ehk Guldbagge’de jagamisel aasta parima meespeaosa laureaadiks valitud Ovet kehastanud Rolf Lassgård teeb elu loomulikust osast ehk vananemisest nauditava ja vaimuka vaatemängu. Tema ekraanikeemia Bahar Parsi kehastatud Parvanehiga on aga õpikunäide sellest, kuidas heanaaberlikud suhted ümbritsevate inimestega võivad maailma õnnelikumaks kohaks muuta.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews