1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MINA LAURIGA LIIKLUSKEERISES! Mupo kutsub kaasa lööma ennetusprojektis
MINA LAURIGA LIIKLUSKEERISES! Mupo kutsub kaasa lööma ennetusprojektis

MINA LAURIGA LIIKLUSKEERISES! Mupo kutsub kaasa lööma ennetusprojektis

Sääse 01Munitsipaalpolitsei Ameti noorsootöö sektor koostöös Mustamäe Sääse raamatukoguga alustas lasteaialaste ennetustegevusele orienteeritud projekti „Mina Lauriga liikluskeerises“. Projekti eesmärk on lasteaialastele rääkida ohtudest liikluses ning õpetada neile, kuidas tänaval õigesti käituda, samuti tutvustatakse mudilastele elementaarsemaid liikluseeskirju. Raamatukogu pakub ennetustegevuse läbiviimiseks oma ruume ning tutvustab raamatukogu kõigi oma vahvate raamatutega. Lisaks juhendavad raamatukogu töötajad pärast kohtumist Lauriga töötuba, kus lapsed joonistavad liiklusteemalisi pilte või meisterdavad valgusfoori.

Liiklustunnis osaleb mupo maskott Lumeleopard Lauri, keda lapsed suure õhinaga ootavad ja kellega koos  räägitakse igapäevastest juhtumustest tänaval, kuidas õigesti ja turvaliselt liigelda, teed ületada, milline on valgusfoori funktsioon ja kas täiskasvanud ikka alati on tublid eeskujunäitajad.

Mupo noorsootöösektori juht Kätlin Müürsepp on Sääse raamatukogu koostööprojektiga väga rahul. Kui algul plaaniti teha vaid üks õppetund, siis tänaseks on tehtud juba kolm.  Sääse raamatukogu initsiatiiviga on liitunud veel Sõle ja Väike-Õismäe raamatukogud ning järgmine liiklustund Lauriga toimub juba eeloleval teisipäeval Õismäel.

Sääse 02„Tänapäeva lapsed on väga heade liiklusalaste teadmistega. Kiita tuleb lapsevanemaid ja ka lasteaedu, kus mudilastele varakult liiklusreegleid tutvustatakse. Lapsed teavad täpselt,  milleks on helkur ja kuhu see kinnitada, millise tulega ja kust üle tee minna, turvavöö kasutamise vajalikkust ja isegi seda, miks trollis-bussis on võimaluse korral õigem istuda kui püsti seista,“ rääkis noorsootöö sektori juht Kätlin Müürsepp. „Isegi seda teatakse, et lemmikloom peab olema väljas käies rihma otsas ning pimedas on parem tallegi helkur või valguspael külge riputada“.

Laurile räägitakse aga ka oma muredest ja kõhklustest.  „Lapsed on oma kodu peegel ja meile räägitakse täpselt kõik ära, kes-mille-vastu-eksinud-on. Saame teada, kelle ema on  valgusfoori punase tule ajal autoga üle ristmiku sõitnud ja kelle isa turvatooli autosse panemata jätnud. Lapsed on tähelepanelikud ega unusta valesti tehtut, nad muretsevad ema-isa eksimuse pärast oma väikest südant. Ärge alahinnake seda“.

Mupo kutsub ka teisi raamatukogusid ning lasteaedu ennetusprojektiga „Mina Lauriga liikluskeerises“ ühinema. Soovi korral võtke ühendust Mupo noorsootöö sektoriga, et planeerida edasist koostööd: katlin.myyrsepp@tallinnlv.ee

Pildid on valitud Sääse raamatukogus osalenud laste tööde hulgast.

Allikas: Munitsipaalpolitsei Amet

Head Uudised GoodNews