1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muuseumiööl Kultuurikatlas: gongiöö, muusikaprogramm ja põnevad ekskursioonid
Muuseumiööl Kultuurikatlas: gongiöö, muusikaprogramm ja põnevad ekskursioonid

Muuseumiööl Kultuurikatlas: gongiöö, muusikaprogramm ja põnevad ekskursioonid

muuseumi88201614. mai õhtul avab üle-eestilise Muuseumiöö „Öös on laineid“ raames uksed ka Kultuurikatel, 15. Mai varastel  hommikutundidel juhatatakse aga sisse Tallinna päev.

Muuseumiööl avaneb külastajatel võimalus liikuda Kultuurikatla erinevates ruumides – ka neis, kuhu tavaliselt ei pääse. Kavas on ekskursioonid, muusikaprogramm, näitused ja arutelu Tallinna Peatänava teemal. Muuseumiöö läheb keskööl üle Tallinna päevaks ning huvilistel on võimalik osa saada gongiööst. 15. mai hommikul tervitatakse kultuurikatlas hommikutantsu ja pannkookidega Tallinna Päeva algust.

Muuseumiöö raames toimuvad 14. mail kella 18–19ni ja 19.30–20.30ni eelregistreerimisega raadiolainete temaatilised esitlused, mida juhib Nõmme noortemaja raadiospordi huviringi juhendaja ning raadiospordi treener Enn Liivrand. Kell 20.30 on võimalik osa saada Arne Maasiku poolt loodud Louis Kahni loomingut käsitlevast fotonäitusest ning Johanna Libliku koostatud näitusest “Elektrist kultuurini”.

Toimuvad Kultuurikatla ekskursioonid, sh Eimar Jõgisu juhtimisel, kes endise elektrijaama katlamaja (tänase Kultuurikatla) töötajana teab kõiki Kultuurikatla nurgataguseid ja oskab rääkida põnevaid lugusid. Eimar Jõgisu on Eesti Soojustehnikainseneride Seltsi asutajaliige ning Eesti aasta insener 2012.

Kultuurikatla Katelde saalis on võimalik osa saada pruulimiskooli Tark Bakter aktsioonist “M-öö” ning Toomas Savi (Eesti modulaarsüntesaatorite ehitajate kogukonna eestvedaja, helikunstnik ja produtsent) ja Ekke Västriku (helilooja, helikunstnik ja modulaarsüntesaatoril improviseerija) poolt juhitud audiovisuaalsest installatsioonist ja kontserdist.

“Muuseumiöö kontsert Kultuurikatlas” toob Black Box saali lavale kuus erinevat bändi – Jelly Rue, Moody Ocean, Neljapäev, No More Fridays, Portread ja Sky Down. Kuulajatel on võimalus osa saada erinevatest muusika stiilidest, alates indie-popist kuni sümfoonilise metalini välja. Koostöös Eesti Arhitektuurikeskusega toimub arutelu Tallinna peatänava teemal, mida juhib endine Tartu linnaarhitekt, puitmaja tehaseid ja arhitekte koondava keskkonna katus.eu kaasasutaja ja Tallinna peatänava projekti koordinaator Tiit Sild.

Loteriiga “Põrsas kotis – iga loos võidab” avatakse Kultuurikatla merekonteiner, kus 5-eurose sissepääsu eest saab katlamaja vanu esemeid võita nii palju kui kätte mahub! Kogu Muuseumiöö vältel, kell 20.30–00.30ni, toimetab Kultuurikatlas pop-up kohvik Carmen Cafe, Puupaku saalis saab televiisorit vaadata ning Katelde saali läheduses asuvas infopunktis müüakse öölooma (ooloomstore.com) maske.

15. mai öösel kell 01.00–07.00 toimub Kultuurikatlas Tallinna päeva raames gongiöö, mida juhivad Kristina Paśkevicius (tantsija-koreograaf, oppejõud ja loodusterapeut) ja Vilmar Schiff (helilainete looja). Öö läbi on võimalik kuulata gongide heli ning nende saatel väikeses saalis uinuda, seda eelregistreerimisega ja 15 eurose osalustasuga. 15. mai hommikul kell 9–10.30 toimub Katelde saalis Iris Frolovi (tantsuopetaja ja tantsija) juhendamisel hommikutants, pop-up kohvik Carmen Café pakub vana head klassikalist duot — puder & pannkoogid.

Head Uudised GoodNews