1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Näitus „Hingab ja heliseb“ julgustab loodusest muusikat ja muusikast loodust leidma
Näitus „Hingab ja heliseb“ julgustab loodusest muusikat ja muusikast loodust leidma

Näitus „Hingab ja heliseb“ julgustab loodusest muusikat ja muusikast loodust leidma

Hingab-ja-helisebEesti Teatri- ja Muusikamuuseum ning Tartu Ülikooli loodusmuuseum avavad 27. märtsil Tallinnas muusika-aastale pühendatud ühisnäituse „Hingab ja heliseb”, mis tutvustab looduse ja muusika omavahelisi seoseid, sarnasusi ja erinevusi.

Kolm aastat tagasi ühest mõttevahetusest alguse saanud idee on muusika-aastal omanäolises vormis teoks saanud.

Näitusel kogeb, kuidas loodus ja muusika on teineteist mõjutanud, toetanud ja inspireerinud. Külastaja saab käed-külge lahenduste, arvutimängude ning helinäidete abil uurida ja võrrelda, kuidas on ajast aega kasutatud loodust muusikas ning muusikat looduses.

„Muusika ja looduse seosed on inimesi alati paelunud. Kuid enamasti ei teadvustata endale võimalust otsida ja leida loodusest muusikat ning muusikast loodust. Samuti on hea endile meelde tuletada, kust on alguse saanud need muusikainstrumendid, mida tänapäeval mängitakse. Loodus hingab ja muusika heliseb,” kirjeldasid näitust idee autorid Eva-Liisa Orula ja Risto Lehiste.

Näitus „Hingab ja heliseb“ on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis avatud 28. märtsist 6. juunini. Juunist septembrini saab näitust külastada Tartu loodusmajas ning sügisel rändab näitus ringi Eesti koolides.

Näituse koostasid Eva-Liisa Orula, Risto Lehiste, Veljo Runnel ja Kristiina Kiis. Näituse kujundas ja teostas Tiia Mets. Näituse stendid on valmistatud taaskasutatavatest materjalidest.

Näituse valmistamist toetasid Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja muusika-aasta 2015.

Head Uudised GoodNews