1. Avaleht
  2. Kunst
  3. NÄITUS “KOHTUMINE VALIJATEGA”! Riigikogus on avatud Rein Mägari akvarellinäitus „Kohtumine valijatega“
NÄITUS “KOHTUMINE VALIJATEGA”! Riigikogus on avatud Rein Mägari akvarellinäitus „Kohtumine valijatega“

NÄITUS “KOHTUMINE VALIJATEGA”! Riigikogus on avatud Rein Mägari akvarellinäitus „Kohtumine valijatega“

NÄITUS KOHTUMINE VALIJATEGA! Riigikogus on avatud Rein Mägari akvarellinäitus Kohtumine valijatega
Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Eiki Nestor avab täna Toompea lossi kunstisaalis tuntud Eesti kunstniku ja akvarellisti Rein Mägari näituse „Kohtumine valijatega.“ Näitusel on eksponeeritud paarkümmend akvarellitehnikas portreed.

Nestori sõnul sobib näitus juba oma nime poolest Riigikogu hoonesse. „Inimese iseloomuliku ilme tabamine nõuab erilist oskust ja annet. Sellel näitusel tunnetame, et tegu on oma ala meistriga, kes oskab tabada ehtsat emotsiooni ja isikupärast näoilmet,“ ütles Nestor.

Foto: Erik Peinar

Rein Mägar sai kunstialase hariduse nii Kunstiinstituudis kui ka Graafika ja Raamatukunsti Kõrgemas Koolis Leipzigis. Mägar on arvukalt kujundanud plakateid ja illustreerinud raamatuid olles kirjastuse „Valgus“ kunstiline toimetaja. Veel enne kui ta astus Kunstnike Liitu 1977. aastal võttis ta juba viis aastat aktiivselt osa mitmetest kunstinäitustest.

Foto: Erik Peinar

Mägar alustas aktiivset tegelemist akvarellmaaliga üheksakümnendate aastate teisel poolel. Ta on Eesti Akvarellistide Ühenduse liige 1998. aastast. Pärast seda järgnes pidev osavõtt kodumaistest ja rahvusvahelistest akvarellinäitustest, lisaks veel 3–4 isikunäitust aastas. Mägari loomingu valdavaks teemaks on maastikud ja meremotiivid, viimastel aastatel on lisandunud figuurid ja portreed.

Foto: Erik Peinar

Näitus jääb avatuks 16. oktoobrini. Toompea lossi pääsuks on vaja esitada isikut tõendav dokument.

Foto: Erik Peinar
Head Uudised GoodNews