1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Noored viiuldajad musitseerivad Mustpeade majas
Noored viiuldajad musitseerivad Mustpeade majas

Noored viiuldajad musitseerivad Mustpeade majas

495366_4157350524. jaanuaril esinevad Mustpeade majas Tallinna Filharmoonia sarjas „Talendid kodus“ kaks noort viiuldajat – Liisa Randalu ja Juta Õunapuu-Mocanita.

Kavas on nii Põhjamaade heliloojad Tiensuu ja Nordgren kui ka Viini klassika kuldhelilooja Mozart. Juta soleerib viiulil ja Liisa vioolal. Kõlavad Soome helilooja Jukka Tiensuu teos “Sulci”, Mozarti Sinfonia Concertante ning Sümfoonia nr 28. Õhtu lõpetab  Soome helilooja  Nordgreni humoorikas külaviiuldajate portreede sari “Pelimannimuotokuvia”, millest kõlavad sellised osad nagu „Napsitaja“, „Mõtleja“, „Vana mehe menuett“ ja“ Lemmiklugu“. Tegu on värvika ja vaheldusrikka kavaga, milles saab nautida kõrgetasemelist keelpilliorkestri kõla ja peent Mozarti-tunnetust, kaasaegse helikeele värvikust ja huvitavaid vormimänge ning soome eneseiroonilist huumorit. Eelkõige aga säravate solistide isikupära ja tehnilist virtuoossust.

Tallinna Kammerorkester mängib sel kontserdil nende armastatuima välisdirigendi Juha Kangase käe all. Kangast peetakse suureks keelpilliorkestri spetsialistiks ja ta on olnud pikka aega ka Tallinna Kammerorkestri peadirigendiks.

Liisa Randalu on pianisti Kalle Randalu tütar. 1980ndate lõpus kolisid Randalud Saksamaale. Karlsruhes muusikaõpinguid alustanud Liisa Randalu on võitnud esikohti mitmel rahvusvahelisel konkursil ning esinenud maailma esindussaalides nagu Concertgebouw ´s  Amsterdamis ja Wigmore Hallis Londonis. Džässpianistist vend Kristjan Randalu, on nüüdseks aga juba alaliselt Eestis tagasi ja ilmestab oluliselt meie muusikamaastikku.

Juta Õunapuu-Mocanita alustas oma muusikuteed juba 6-aastasena Muusikakeskkoolis Tiiu Peäske juures õppides. Tänaseks on ta mitmete konkursside laureaat ja hinnatud kammermuusik, kes osaleb mainekatel festivalidel  ning mängib nii Eesti kui ka Saksamaa kontsertsarjades.

Head Uudised GoodNews