1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Noortebänd 2015 esimesed finalistid on Voice of Voices ja Abandoned Elysium
Noortebänd 2015 esimesed finalistid on Voice of Voices ja Abandoned Elysium

Noortebänd 2015 esimesed finalistid on Voice of Voices ja Abandoned Elysium

Noortebänd 2015 esimene finalist Voice of Voices Foto: Rene Suurkaev
Noortebänd 2015 esimene finalist Voice of Voices
Foto: Rene Suurkaev

Laupäeval ja pühapäeval toimusid Sinilinnus Noortebänd 2015 Tallinna poolfinaalid, mille tulemusel selgitati välja kaks esimest finalisti – Voice of Voices Pärnumaalt ning Abandoned Elysium Harjumaalt.

Otsuse langetas žürii kooseisus: Sander Mölder, Martin Saaremägi, Kristo Rajasaare, Andrus Raudsalu, Marie Vaigla, Piret Järvis, Ester Faiman ja Egert Milder.

Muusiku ja produtsendi Sander Mölderi sõnul üllatas teda kõige rohkem kahes esimeses poolfinaalis esinenud bändide kõrge tase. “Võitjabändid on aga selgelt eristunud sellega, et nad on toimivad bändid,” kommenteerib ta juba selgunud finaliste. “Rõõm on tõdeda ka seda, et ühtegi surmigavat etteastet polnud ning kõigis bändides oli mingi eriline nüanss, mida lihvida ja edasi arendada.”

Kuidas aga bändid end veelgi rohkem arendada saaksid? Rada7 toimetaja ja ajakirjanik Ester Faimani sõnul peaksid muusikud vaatama oma žanrist kaugemale ning kuulama ka artiste hoopis teistest stiilidest. “See arendaks nende muusikalist silmaringi ning aitaks tekitada põnevaid paralleele, mille läbi rikastuks ka bändi enda muusika.”

Lisaks Tallinnale toimuvad Noortebänd 2015 poolfinaalid ka 2. ja 3. oktoobril Tartus Genialistide Klubis. Noortebänd 2015 finaal toimub 24. oktoobril Kultuurikatlas. Kokku osaleb finaalis viis bändi, kellest neli on selgunud Tallinna ja Tartu poolfinaalidest ning üks rahvahääletuse tulemusel.

Noortebänd 2015 toimumisele aitavad kaasa: Elu24, R2, ETV2, Rada7, Müürileht, Kultuuriministeerium, Hasartmängimaksu Nõukogu, Eesti Kultuurkapital, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Vitamin Well, 311.ee, Proaudio, RGB, CuuClub, Hotell Tartu, Ööloom, Wooden Lifestyle, Kõue Mõis, Tallinn Music Week, Jazzkaar, JuuJääb, Melomaan ja Viru Keskus.

Head Uudised GoodNews