1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. NOSTALGIALAAT! Jõgewa muuseumi arendamiseks korraldatakse nostalgialaat
NOSTALGIALAAT! Jõgewa muuseumi arendamiseks korraldatakse nostalgialaat

NOSTALGIALAAT! Jõgewa muuseumi arendamiseks korraldatakse nostalgialaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKollektsionääri ja ajaloohuvilise ettevõtja, Sergei Jerjomini eestvedamisel tegutseva mittetulundusühingu Pommiauk tegevusvaldkonnaks on erinevad ajaloo ja kultuurilooga seotud projektid. Jõgeva linnaservas endisel KEK-i territooriumil arendatakse ennekõike sõja-ajaloole orienteeritud Jõgewa muuseumi, mille eksponaatidele suurema pinna leidmiseks tahetakse kasutusele võtta kunagine metallitsehh. Sel eesmärgil annetuste kogumiseks korraldab ühendus 7. mail Jõgeval nostalgilaada.

“Kauba sortimendi suhtes ei ole meil reegleid,“ ütles Sergei Jerjomin. „Laadale ootame inimesi, kes ise disainivad oma kodu, restaureerivad tehnikat või mööblit, samuti neid, kes otsivad oma lapselastele enda noorusajastest pärit mänguasju ning loodame näha ka lihtsalt huvitavaid inimesi, kellega on põnev tuttavaks saada.“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Missugune on üldse nostalgia roll tänases ühiskonnas, sai küsitud Janne Vaablalt, kes on ise ka käsitööline. „Taaskasutus on väga tänuväärt meie ühise maakera säästmisel. Oma töö tõttu käin tihti taaskasutuskeskustes ja jäätmejaamaski. Väga kurb on näha neid tohutuid hunnikuid, mida kõike ära visatakse. Inimkond on muudetud asjade orjaks. Ja seetõttu mattume prügikuhjade alla. Sellepärast arvame, et traditsioonilised laadad annavad inimestele võimaluse väärt kraami ringlema pannes säästa natuke rohkem loodust ja ka inimest ennast,“  ütles Janne Vaabla.

MTÜ Pommiauk eestvedaja Sergei Jerjomini sõnul peetakse nostalgialaata ajaloolise Piibe maantee ääres endise Jõgeva KEKi õuel.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews