1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. NUKU muuseum kutsub teatrisõpru teatritundidesse ja teismelisi kohtumistele nukukatega
NUKU muuseum kutsub teatrisõpru teatritundidesse ja teismelisi kohtumistele nukukatega

NUKU muuseum kutsub teatrisõpru teatritundidesse ja teismelisi kohtumistele nukukatega

Katri Pekri materjaliteatri kohtumisel Foto: Indrek Rammus
Katri Pekri materjaliteatri kohtumisel
Foto: Indrek Rammus

Sügisel toimub NUKU muuseumis üle kolmekümne sündmuse, millest on oodatud osa võtma kõik need, kes tahavad avastada teatrimaailma telgitaguseid.

Oktoobris algavad igakuised teatritunnid, mis pakuvad põnevat ajaveetmist nii väike- ja koolilastele kui ka täiskasvanutele. Teatritunnid toimuvad kuu viimastel neljapäevadel ja reedetel. Esimene teatritund on 29. oktoobri hommikul, mil väikesed lapsed saavad osa muuseumimängust „Kodud“. Sama päeva pärastlõunal kell 17 on täiskasvanud oodatud nukuliike tutvustavale ekskursioonile, kus igaüks saab proovida, kuidas animeerida lauanukku, varrasnukku, varjunukku, sõrme- või käpiknukku ja marionetti. Koolilastele mõeldud marionettnuku meisterdamise töötuba toimub 30. oktoobril kell 16.

Juba mitmendat hooaega toimuv sari „Kohtumine nukkudega“ toimub alates sellest sügisest igal teisipäeval. Kui varem said kohtumistel teatrinukkude ja näitlejaga tutvust teha peamiselt lasteaia- ja algklassilapsed, siis nüüd on toimumas kohtumised ka põhikoolile ja gümnaasiumile. Gümnasistidega kohtub 10. novembril näitleja Mart Müürisepp, kes esitleb kõiki oma teatrinukke ning räägib lähemalt näitlejatööst.

Põhikooliklassid saavad koos näitleja Katri Pekriga tegeleda nüüdisaegse materjaliteatriga 27. oktoobril. Gümnasistidele ja põhikoolile mõeldud sündmused kannavad pealkirja „Kohtumine nukukaga“. Kõik kohtumised toimuvad teisipäeviti kell 10.30 NUKU muuseumis.

Laupäeviti ja pühapäeviti ärkavad muuseumis ellu minilavastused. Paar-kolm näitlejat on taaselustanud kunagi teatrilavadel mängitud lavastused ning esitavad neid nüüd pooletunnise etendusena muuseumikülastajatele. Nii võib vaatama sattuda üle 30-aastase karjääriga lavastust „Karjapoiss on kuningas“ või müstilises võlvkeldris etenduvat „Šoti torupillimängijat“. Muuseumirepertuaaris on üle tosina lavastuse.

Novembri keskel uueneb ka näitleja-näitus ehk muuseumi näidisgarderoobi kolib sisse uus näitleja – äsja oma 10. lavastusega valmis saanud Mirko Rajas.

Head Uudised GoodNews