1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ökofestivali perepäeval saab kogeda põnevat hobuste rakendispordi võistlust
Ökofestivali perepäeval saab kogeda põnevat hobuste rakendispordi võistlust

Ökofestivali perepäeval saab kogeda põnevat hobuste rakendispordi võistlust

kross-roheline-elu
Foto: Ülar Raudsepp

21. augustil toimub Ökofestivali perepäeva raames Põlva Talurahvamuuseumi lähistel hobuste rakendispordivõistlus, mida korraldab Põlvamaa ettevõte OÜ Lesta Tall. Et julgemad huvilised saaksid tutvuda rakendispordiga, korraldatakse võistluse lõpus ka simultanvõistlus pealtvaatajatele.

Rakendispordi võistlusel toimub hobuste võidusõit vankritega ning võistlus on kombineeritud sõit, mida omavahel kutsutakse “kombainiks.” Siin on liidetud täisformaadist kolm ala – koolisõit, maastikusõit ja täpsussõit koonustega. Võistlus on koondatud pisikesele alale ja muudetud vaatajatele kaasahaaravamaks, saab näha korraga sõidu täpsust ja kiirust.

Võitmiseks tuleb läbida etteantud rada võimalikult kiirelt ja karistuspunktideta. Võisteldakse kahes võistlusklassis: madalam noorematele kutsaritele ja algajatele hobustele ning keskmine rohkem koostööd harjutanud paaridele. Võistlused algavad kell 11:00, millest on lubanud osa võtta mitmed Eesti ja välismaa tuntud tegijad.

Simultanvõitlus pealtvaatajatele on planeeritud nii, et kui muidu võistkonna moodustavad kutsar ja abiline groom, siis antud võistlus toimub groomide vahel, kes saavad ennast registreerida ja kutsariga läbida trassi. Simultanis on täpselt kaks ühesugust rada, kus kaks ekipaaži stardib erineval suunal ja esimesena finišisse jõudnud on võitjad. Simultani kutsarid on kaks kogenud ja treenerina töötavat kutsarit – Ülar Raudsepp Vastse-Kuustest ja Urmas Saks Luunjast.

Simultanvõistlusele registreerimine ja instruktsioonide andmine toimub elava järjekorra alusel. Võistlus algab pärast põhivõistlust kell 14. Autasustamistseremoonia toimub kell 14.45 st 45 minuti jooksul saab rakendispordiga tutvust teha ca 30 inimest. Osalustasu on 10 eurot. Kes ees, see mees!

Head Uudised GoodNews