1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÕPETAJATE KODU! Lasnamäele kerkib järgmiseks sügiseks Õpetajate Kodu
ÕPETAJATE KODU! Lasnamäele kerkib järgmiseks sügiseks Õpetajate Kodu

ÕPETAJATE KODU! Lasnamäele kerkib järgmiseks sügiseks Õpetajate Kodu

EVõrk_Uuslinna_3aLasnamäe linnaossa Uuslinna tn 3a kinnistule kerkib järgmiseks sügiseks Õpetajate Kodu. Täna anti kinnistu pidulikult ehitajale üle.

„Uuslinna tn 3a kinnistule on kavandatud Õpetajate Kodu, majja on planeeritud kokku 75 korterit, neist 40 ühetoalised ja 35 kahetoalist,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

„Korterid antakse üürile linna koolides ja lasteaedades töötavatele õpetajatele ja lasteaiakasvatajatele. Tallinn toetab kooli- ja lasteaiaõpetajatele üürimaja ehitamisega linna jaoks vajalikke haridustöötajaid eluasemeprobleemide lahendamisel,“ rõhutas Võrk. „Meenutagem, et samaoodi oleme me Mustamäele munitsipaalelamu rajamisega leevendanud arstide ja õdede eluasememuret.“

Võrk lisas, et Uuslinna tn 3 kinnistule Õpetajate Kodu ehitamine on üks osa 2008. aastal alguse saanud Tallinna teisest elamuehitusprogrammist, mille raames on ehitatud elamispindasid noortele peredele, linna hallatavate asutuste töötajatele, päästjatele ja politseinikele ning arstidele ja õdedele.

„Uuslinna tänav on logistiliselt väga heas asukohas ning sobib seega ka teistes linnaosades töötavatele haridustöötajatele,“ ütles Võrk. „Õpetajate Kodu saab olema parima võimaliku energiatõhususe ja taastuvenergia tehnoloogilise lahendusega, eesmärgiks on võimalikult madalad ülalpidamiskulud.“

Õpetajate Kodu

Maja soklikorrusele ehitatakse lisaks panipaikadele ka ruumid lapsevankrite ja jalgrataste hoidmiseks ning mänguruum lastele.

Õpetajate Kodu ehitamise riigihankele esitas parima pakkumuse ühispakkuja RAMM Ehituse OÜ ja Mitt & Perlebach OÜ. Ehitustööde maksumus on 4 738 514,72 eurot. Õpetajate Kodu kortermaja projekteeris AS Sweco Projekt ning lisaks olid kaasatud TTÜ ehitusteaduskonna spetsialistid. Projekti kogumaksumus 5,4 miljonit eurot. Ehitustööd lõpetatakse järgmise aasta augustis ning oktoobrist on sisustatud korterelamu valmis elanikke vastu võtma.

Abilinnapea andis ehitajale üle ehitusloa ja ehitusprojekti ning ehitusplatsi, lisaks ka linna kui tellija soovid, et ehitustegevust kiiresti alustataks ja tähtaegadest kinni peetaks.

Tallinna linnal on eluasemeprobleemide lahendamiseks kokku 53 tervikmaja (kokku 4408 korterit), neist kokku 34 tervikmaja (2514 korterit) kuulub linnale ning koostöös erasektoriga on kasutusse võetud 10 tervikmaja Meelikul (680 korterit) ja 9 tervikmaja Raadikul (1214 korterit). Lisaks on Tallinna linn rajanud kuus sotsiaalmajutusüksust, kus on 510 voodikohta.

Head Uudised GoodNews