1. Avaleht
  2. Äri
  3. ÕPIME ETTEVÕTLUSEST! Esimene ettevõtlusteatrite festival levitas ettevõtlikkuse pisikut
ÕPIME ETTEVÕTLUSEST! Esimene ettevõtlusteatrite festival levitas ettevõtlikkuse pisikut

ÕPIME ETTEVÕTLUSEST! Esimene ettevõtlusteatrite festival levitas ettevõtlikkuse pisikut

Pätsike22. mail toimus Rakvere Kultuurikeskuses esimene vabariiklik Ettevõtlusteatri festival “Õpime ettevõtlusest”. Festivalil „Õpime ettevõtlusest“ sai näha üheksat õpilaste ja lasteaialaste etendust.

Esimesel ettevõtlusteatrite festivalil õpiti lisaks ettevõtlusele ka elust enesest. Festivali päeva avasid Rakvere linna volikogu esimees Toomas Varek ja Lääne-Viru maavanem Marko Torm.

Festivali korraldaja Ettevõtlusteater MTÜ juhi Piret Põldi sõnul on ettevõtlusteater hea viis ettevõtliku mõtteviisi süstimiseks igas eas õpilastesse. Ka ettevõtlusteatri hea sõber Heiti Pakk on leidnud, et teatri meetod on õppimiseks suurepärane ja igati sobilik seepärast, et etendust kui sündmust jälgides töötavad vaatajal nii süda kui mõistus, mis omakorda võimaldab nähtut tunnetada, analüüsida ja paremini mõista.

Presidendi vastuvõttFestivali päeva alustasid kõige nooremad ehk lasteaedade ja algklasside õpilased, vaatajateni jõudsid etendused presidendi vastuvõtust kuni Pätsikese looni. Festivali noorimad esinejad ehk Triinu Lasteaia lapsed pälvisid etendusega Presidendi vastuvõtt parima karjääriõppe ja isamaalise õpetuse preemia. Vohnja Lasteaed – Algkooli etendust Raamatukogunõid Rosaalie tunnustati loovuse rakendamise eest õppeprotsessis. Rakvere Gümnaasiumi 3.a klassi õpilastele looga Pätsike kuulus preemia teatrivahendite osava kasutamise eest kohaliku ettevõtluse kujutamisel.
Noorte näitlejate etteasteid saatsid lakkamatu aplaus ning publiku ovatsioonid.

Presidendi vastuvõtt (3)Päeva teises pooles jõudsid vaatajateni põhikoolide ja gümnaasiumide õpilaste etteasted, kus muuhulgas tutvustati Kodutütarde seadusi ja Ettevõtlusküla sünnilugu. Õpetliku omaloomingulise värssnäidendi auhind kuulus Kodutütarde Viru ringkonna neidudele näitemängu Kodutütarde seadus eest. Roosna – Alliku Põhikool pälvis etendusega Mis teha? piirkondliku ettevõtluse leidliku tutvustamise preemia. Parima füüsilise ansamblimängu auhind rändas Kunda Ühisgümnaasiumi Kooliteatrile, kes astusid üles etendusega Nutikas lutikas. Tartu Karlova Kooli video märgiti ära Ettevõtlusküla sünniloo jäädvustamise eest.

Ettevõtlusteatri festivalile lõpetasid Rakvere Gümnaasiumi ettevõtlusteater ja Rakvere Reaalgümnaasiumi laulumänguselts Karla.
Õpetliku ja motiveeriva eduloo kajastamise preemia pälvis Rakvere Gümnaasiumi ettevõtlusteater ning laulumänguselts Karlat tunnustati kui meisterlikku elu ettevõtluse teatri loojat ja esitajat.

Joosta või mitte joosta-selles on küsimusLisaks kuulutas žürii välja kolm näitlejapreemiat. Näitlejameisterlikkuse eest tunnustati Vohnja – Lasteaed Algkooli etenduse Raamatukogunõid Rosaalie nimiosalist ja politseinikku. Kolmas osatäitja võlus žüriid julge pealehakkamisega ning sai Urmas Vainolt tulevikuks tööpakkumise televisioonis. Nimetatud preemia kuulus Triinu Lasteaia noorele ja tragile reporterile.

Sellel aastal osutus publiku lemmikuks Rakvere Reaalgümnaasiumi laulumänguselts Karla etendus Deja vu ehk proov. Žürii eripreemia kuulus aga kõige noorematele ehk Rakvre Triinu Lasteaiale etenduse Presidendi vastuvõtt eest.

Festivalil nähtud etendusi hindas ja analüüsis viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid oma ala professionaalid Marge Lepik, Aili Teedla, Maret Oomer, Eva Samolberg-Palmi ning Taavi Müürsepp. Festivali ilmestas Noortebänd 2014 konkursil Raadio 2 eriauhinnaga autasustatud ansambel Tuli, päeva juhtis ajakirjanik Urmas Vaino.

Head Uudised GoodNews