1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. OSALE PUBLIKUPROGRAMMIS! Tallinn Art Week kutsub täna osalema EKA TASE´16 lõputööde näituste publikuprogrammis
OSALE PUBLIKUPROGRAMMIS! Tallinn Art Week kutsub täna osalema EKA TASE´16 lõputööde näituste publikuprogrammis

OSALE PUBLIKUPROGRAMMIS! Tallinn Art Week kutsub täna osalema EKA TASE´16 lõputööde näituste publikuprogrammis

Tallinn Art Week
Andra Orn ja Kardi Uus

Kunstinädal Tallinn Art Week kutsub esmaspäeval osalema EKA TASE´16 lõputööde näituste publikuprogrammis, mis on suurepärane võimalus noorte tulevikutähtede avastamiseks, samuti saab kuulda nende ambitsioonidest ja näha nende töid. Kell 16 toimub jalutuskäik koos giid Triinu Soikmetsaga Kotzebue 1 majas.

Näitustel osalevate teostega on võimalik tutvuda ka Eesti kaasaegse kunsti keskkonnas NOAR.eu, kuhu koonduvad ka teiste Balti riikide parimad lõputööd.

NOAR.eu-s leiab eest nii endale nime teinud kui ka unustatud kunstnikke ning selle loojad tahavad anda võimalusi ka noortele talentidele, keda Eestis jagub. “Nende tudengite teostega saab meie kodulehel tutvuda ja meil on ka Baltikumi-ülene koostööprojekt Läti ja Leedu kunstiakadeemiatega,” selgitab Kadri Uus. “Me koondame noorte kunsti, et anda eestlastele võimalus tutvuda teiste Bati riikide kunstiga ning neilgi on võimalik näha, mida meie tudengid teevad. Noorte tööd koonduvad kunstikeskkonda, kus publikul on võimalus neid avastada ja anda oma lemmikule hääl, sest ka selline hääletus on plaanis.”

Kadri Uusi kinnitusel on noored avatud ja tulevad uute lahenduste ning riigiüleste projektidega heal meelel kaasa. “Noored pakuvad väga erinevaid asju, klassikalist maalikunsti poolt, graafikat, erinevaid tehnikaid, skulptuuri, installatsioone,” tutvustab Kadri. Seega on Kaasaegse Kunsti keskkonna kaudu noortel olemas inimesed, kellele toetuda, platvorm, millel ennast presenteerida ja näitusi korraldada. See on neile hea võimalus ja noored hindavad seda, sest on oluline, kelle kõrvale nad satuvad ja kus ennast näitavad.

Kunstinädal Tallinn Art Week kestab 18. juunini ning selle aja sees tuuakse galeriidest avalikku linnaruumi Eesti kaasaegse kunsti paremik.

Rohkem infot Tallinn Art Week kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews