1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. OSALE! Tahad proovida kätt Rimi uue kangast ostukoti disainikonkursil?
OSALE! Tahad proovida kätt Rimi uue kangast ostukoti disainikonkursil?

OSALE! Tahad proovida kätt Rimi uue kangast ostukoti disainikonkursil?

Rimi kottRimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul on inimeste harjumus võtta kaupade kojutoomiseks  kilekott, visa kaduma. „Õnneks on keskkonnasõbralike lahenduste eelistamine aeglaselt aga järjekindlalt kasvamas – täna valib iga kaheksas ostja kilekoti asemel paber- või korduvkasutatava kangast poekoti,“ lisas Lilleoja. Ta täiendas, et nii paberkottide kui ka kangast poekottide müük on kuude lõikes üsna stabiilne.

Lilleoja loodab, et tulevikus kasvab jõudsalt just kangast poekottide osakaal. Tema sõnul on mujal Euroopas ja Põhjamaades igapäevane, et inimesed kasutavad ostude kojuviimiseks kangast poekotti, mis kodust kaasa võetakse. „Kui paber- või kilekotti saab korduvkasutada vaid mõned korrad, siis kangast ostukotid peavad reeglina vastu mitmeid kuid. See muudab kangast poekoti lisaks keskkonnasõbralikkusele ka soodsamaks lahenduseks.“

Keskkonnasõbralike valikute tutvustamiseks korraldab Rimi sel sügisel disainikonkursi, kus otsitakse uut välimust Rimi kangast poekottidele. Konkursil osalemiseks on vaja oma poekoti disain enne 30. novembrit veebilehele rimi.ee/loodushoid üles laadida või saata see aadressil info.ee@rimibaltic.com.

Laekunud tööde hulgast valitakse 10 parimat, mille vahel saavad veebilehel rimi.ee/loodushoid oma lemmiku valida kõik huvilised. Uue kujundusega poekott jõuab Rimi poodidesse müügile järgmisel kevadel.

Eelmisel kevadel langetas Rimi esimese jaeketina paberkoti hinda kümne ja korduvkasutavate kangast poekottide hinda 79 sendini.

Head Uudised GoodNews