1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Otepää Winterplace-i tulid elama jõuluvana põhjapõdrad
Otepää Winterplace-i tulid elama jõuluvana põhjapõdrad

Otepää Winterplace-i tulid elama jõuluvana põhjapõdrad

Foto: Ilmo Tamm
Foto: Ilmo Tamm

Otepää Linnamäe orgu, kogu perele mõeldud aktiivse vaba aja talveparki kolisid Lapimaa põhjapõdrad.

Me kõik teame, et Jõuluvana tuleb lastele külla kaugelt põhjamaalt. Õigeks ajaks jõuab ta kohale tänu põhjapõtradele, kes tema kelku veavad. Otepää Winterplace-is elavad alates sellest talvehooajast Lapimaalt pärit 5 jõuluvana põhjapõtra: Rudolf, Olaf, Niko, Robbie ja Sven. Nendega saab teha pilti ning pai meeldib neile väga

„Otepää Winterplace garanteerib rõõmu ja vahelduse argipäevadesse,“ ütles Otepää Winterplace-i müügi- ja turundusjuht Triin Kalda. „Mõeldes enda lojaalsetele ja uutele külastajatele oleme parki täiendanud mitmete atraktiivsete talviste tegevustega. Meie eesmärgiks on pakkuda igale külastajale positiivset emotsiooni.“ lisas ta.

Foto: Ilmo Tamm

Põhjapõder on olnud kunagi asukas ka Eesti aladel. Eesti alalt kadus põhjapõder preboreaalse (10 200–9300 aastat tagasi) kliimastaadiumi alguses. Põhjapõdra levilaks on Euraasia ja Põhja-Ameerika põhjaosa. Kuni 20. sajandini oli põhjapõdra levila ühtlane, aga tänapäeval on see katkenud paljudeks eraldatud osalevilateks. Põhjapõder on ainus hirvlane, kelle emasloomal kasvavad sarved.

Foto: Ilmo Tamm

Otepää Winterplace-is on vahva. Huvitavaid talviseid tegevusi leiavad erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid: snowtubingu rajad, kelgumägi, uisuväljak, põhjapõdrad, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund.  Pargi nõlvad on kaetud kunstlumega, mille tootmiseks kasutame tänapäeva tipptehnikat. Otepää Winterplace on lõbus reisielamus kogu perele.

Foto: Ilmo Tamm
Head Uudised GoodNews