1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PALJU ÕNNE! Narva Kutseõppekeskuse esimese aasta õpilane osutus Eesti parimaks
PALJU ÕNNE! Narva Kutseõppekeskuse esimese aasta õpilane osutus Eesti parimaks

PALJU ÕNNE! Narva Kutseõppekeskuse esimese aasta õpilane osutus Eesti parimaks

ParimRaamatupidaja2016_14_Esikoht_Natalja_LepasinaNarva Kutseõppekeskuse esimese aasta õppur Natalja Lepašina pälvis SA Innove korraldatud raamatupidajate kutsemeisterlikkuse võistlustel esikoha.

Lepašina edestas Marge Arjakat Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolist ning Merilin Kaja Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist. Eesti Raamatupidajate Kogu tunnustas esikolmikut 5. taseme raamatupidaja kutsetunnistusega. Teine Narva õpilane Jelena Tjurina-Luzanova tuli 9. kohale.

Võistlus koosnes kahest osast. Esimeses oli teoreetiline test (60 valikvastustega küsimust) ja teises neli praktilist ülesannet (kompleksülesanne ja finants- ja juhtimisarvestuse lühiülesanded). Võistlusülesanded ettenähtud kolme tunni asemel kahega lahendanud Lepašina ütles, et armastab numbreid väga.

“Minu jaoks on see suur seiklus. Kuna ma õpin esimesel kursusel, siis juba sellise tasemega võistlusel osalemine oli juba suur samm, aga võit – ma olen sõnatu!” rõõmustas Lepašina. “Kõik võistlejad on kahtlemata targad ja tugevad. Sain võistluse ajal ärevusest üle ja suutsin näidata parimat tulemust. Suur tänu selle eest kuulub õpetaja Irina Malkusele.”

Kutseõppekeskuse direktor Riina Veidenbaum soovis õnne nii õpilasele kui tema juhendajale, kutseõpetajale Malkusele.

“Olen saavutuse üle väga uhke ja soovin nii Nataljale kui Irinale terve kooli poolt sületäie õnne,” ütles Veidenbaum. “Kevad on kujunenud meie koolile väga edukaks. Oleme kutsevõistlustelt toonud mitmeid kõrgeid kohti ja näidanud üleriigilises konkurentsis, et oleme tegijad.”

Tänavusel võistlusel võtsid mõõtu 18 kutseõppurit Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Haapsalu Kutsehariduskeskusest, Tallinna Majanduskoolist, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist, Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolist, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest, Narva Kutseõppekeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Raamatupidajate kutsevõistluse eesmärk on suurendada eriala populaarsust, ühtlustada kutseõppe taset haridusasutustes, vahetada kogemusi ning innustada õppureid ja koole saavutama paremaid õpitulemusi.

Kutsemeistrivõistlust korraldas SA Innove koostöös Eesti Raamatupidajate Koguga.

Rohkem informatsiooni õppimisvõimalustest Narva Kutseõppekeskuses leiab kooli koduleheküljelt www.nvtc.ee.

Head Uudised GoodNews