1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PALJU ÕNNE! Viljandi maavanem tunnustas Maive Riivet
PALJU ÕNNE! Viljandi maavanem tunnustas Maive Riivet

PALJU ÕNNE! Viljandi maavanem tunnustas Maive Riivet

DSC_2629Täna tähistati Viljandis maakondlikult rahvusvahelist sotsiaaltöö päeva, mille raames nimetas maavanem Erich Palm maakondliku komisjoni ettepanekul Viljandimaa Aasta Sotsiaaltöötaja 2015 tiitlile Maive Riive, ning tunnustas teda  tänukirja ning nimelise vaasiga.

Varasemalt on maavanemad tunnustanud sotsiaaltöötajaid, kellel oli staaži vähemalt 20 aastat. Eelmisel aastal said mitmed Viljandimaa omavalitsuste sotsiaaltöötajad Sotsiaalkaitseministri tänukirja. Sel aastal võttis Viljandi Maavalitsus vastu tunnustamise korra, mille alusel maavanem valib prioriteetse teemavaldkonna, milleks see kord oli koduhooldusteenuse osutajad.

DSC_2642

Koduhooldusteenuse prioriteediks valimisel on  aluseks  Sotsiaalministeeriumi valitsemisala arengukava aastateks 2014-2017, milles rõhutatakse vajaduspõhiste hoolekandeteenuste arendamist ning lisaks peavad teenused lähtuma põhimõttest, et need toetaksid iseseisvat toimetulekut, töötamist ja kodus elamist. Konkreetse hoolekandeteenuse tähtsustamisega soovime tuua suuremat tähelepanu  teenuste arendamisele selliselt,  et inimene saaks elada toetatud teenuste abil võimalikult kaua oma kodus.

Alates 2009. aastast alates tähistatakse Eestis  märtsikuu kolmandal teisipäeval rahvusvahelist sotsiaaltöö päeva.

Head Uudised GoodNews