1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Pane end proovile Tallinna päeva ülelinnalises etteütluses!
Pane end proovile Tallinna päeva ülelinnalises etteütluses!

Pane end proovile Tallinna päeva ülelinnalises etteütluses!

kirjutamine15. mail saavad kõik soovijad kirjutada ülelinnalist etteütlust. Eduard Vilde 150. sünniaastapäevale pühendatud etteütlust kirjutab teiste hulgas ka saatest „Eesti otsib superstaari“ tuntud Anelle Tamm.

Juba kolmandat ülelinnalist etteütlust korraldab Tallinna Linnavalitsus koostöös Tallinna Haridusameti ja eesti keele õpetajate ainesektsiooniga, seekord on korraldamas ka Eduard Vilde Muuseum. Etteütlusele on oodatud nii õpilased kui ka täiskasvanud, kes soovivad oma eesti keele oskust kontrollida ning ennast võistlusel proovile panna.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on tore, et koos oma klassikaaslastega Reaalkoolist paneb end proovile ka superstaarisaates tuntuks saanud Anelle Tamm. „Loodan, et kogu üritus annab panuse heal tasemel kirjakeele väärtustamisse ning usun, et noore laulja osalemine lisab võistlusesse elevust ja pinget,“ rääkis Mihhail Kõlvart. „Üllatusi on veel teisigi. Näiteks dikteerib teksti kirjanik Eduard Vilde, tõsi küll, näitleja Teater Variuse näitleja Peeter Kaljumäe kehastuses.“

Kuna Vilde oli väga mitmekülgne ja uuenduslik kirjanik, erineb ka temale pühendatud etteütlus eelmistest. Seekord saavad kohalolijad kaasa elada kolmele võistkonnale, kes võtavad mõõtu Vilde-teemalisel viktoriinil.

Esmakordselt toimus ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus 15. mail 2013, mil kirjanik Jan Kausi dikteeritud teksti kirjutas 220 inimest. Aastal 2014 dikteeris oma teksti Andrus Kivirähk ning kirjutajaid oli juba 250. Kaasa tegid nii (üli)õpilased kui ka töötavad täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keele kõnelejad.

Etteütlust kirjutatakse 15. mail Tallinna Ülikoolis (Uus-Sadama 5) algusega kell 14.00.

Registreeruda saab Tallinna Haridusameti kodulehel: www.haridus.ee > Tallinna päeva etteütlus

Head Uudised GoodNews