1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Parim kommunaalrajatis 2014 on Viljandi lauluväljak
Parim kommunaalrajatis 2014 on Viljandi lauluväljak

Parim kommunaalrajatis 2014 on Viljandi lauluväljak

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Eesti Kommunaalmajanduse Ühing andis neljapäeval Pärnus toimunud tseremoonial Viljandi linnale üle tiitli aasta parima kommunaalrajatise eest, milleks on möödunud aasta detsembris avatud Viljandi lauluväljak.

Viljandi abilinnapea Malle Vahtra sõnul on tegu suure tunnustusega, milleni viisid pühendunud ametnike ja mitme linnavalitsuse koosseisu töö. «Tahan tänada kõiki lauluväljaku ehitusele kaasa aidanud inimesi, projekteerijat ja ehitajat. Sellised asjad saavad juhtuda ainult siis, kui nende nimel ühiselt pingutatakse. Suur aitäh ka eelmisele linnavalitsusele, Loit Kivistikule ja Rein Triisale, kes lauluväljaku ehitusega algust tegid,» sõnas Vahtra.

Ta lisas, et auhinda üle andes tunnustati muuhulgas Viljandi vanalinna munakivitänavate taastamist, mis koos lauluväljakuga loovad kesklinnas ühtse ansambli.

Viljandi lauluväljaku projekteeris Kadarik Tüür Arhitektid OÜ ning valmis ehitas AS YIT Ehitus.

Ehitise kogumaksumus oli 1 454 242,24 eurot, mida 1 084 643 euro ulatuses rahastas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus piirkondlike avalike teenuste arendamise meetme kaudu. Ülejäänud summa tasusid Viljandi linna ja Viljandimaa omavalitsused.

Head Uudised GoodNews