1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PARIM NAABER! Konkursi võitis Andro Metsis Raplamaalt
PARIM NAABER! Konkursi võitis Andro Metsis Raplamaalt

PARIM NAABER! Konkursi võitis Andro Metsis Raplamaalt

Parim naaber10. juuni õhtul kuulutati MTÜ Eesti Naabrivalve üldkoosolekul välja Hea Naaber 2015, kelleks osutus Andro Metsis Raplamaalt. Võitjat võib naabrite sõnul iseloomustada kui inimest, kes on kogukonna ühendaja ja paistab silma erakordse abivalmidusega.

Parima naabri konkurss kestis kuu aega ning selle eesmärgiks oli anda head eeskuju nii naabrivalve loomisel kui ka heanaaberlike suhete loomisel oma kodukandis. Kokku laekus MTÜ Eesti Naabrivalvele üle 30 ankeedi, millest paarikümnele oli kaasa pandud põhjalikud soovituskirjad. Andro järel said tasavägiselt teise koha Endel ja Linda Märjamaalt ning kolmanda koha Linda ja Marek Järvamaalt. Viinistul naabrite tulekahju appi kustutama tõtanud head naabrimehed Ragnar ja Tõnu saavad vapra naabri eriauhinna.

„Endel ja Linda pole enam noored, kuid nad on olnud toeks ja abiks nõu ja jõuga enam kui seitse aastat. Nad on sõbralikult juhendanud algajaid noori talupidajaid, oma tehnikaga aidanud põldu künda ning jaganud hädavajalikku infot, kuidas maal ellu jääda,“ kirjutas Nõmme Lastekaitse Liidu suvekodu esindaja. Marek ja Linda Järvamaalt jällegi on sedavõrd hoolivad naabrid, et lükkavad talvel isegi naabri kodu eest lume ning suvel kütavad maja enne elanike saabumist. „Ilma selliste naabriteta poleks nii suurt turvatunnet oma maakodu suhtes,“ kirjutas meile Katrin. Ragnar ja Tõnu on aga ankeedi saatnul siiani meeles seoses 2009. aastal toimunud tulekahjuga, mil tublid naabrimehed vastu ööd appi tõttasid, et ära hoida tulekahju värskelt valminud aiamajas.

Konkursi võitja Andro Metsis saab auhinnaks G4Si Parima naabri meelerahu paketi, mis sisaldab aasta aega kodu valvet koos vajalike seadmete kasutamisega. „Ta on külas inimene, kes on alati olemas, kui teda vaja, alati aitab ja annab nõu. Ta tuleb õhtul hilja ja paigaldab naabrile antenni, tuleb appi, kui niiduk ei tööta ja toob ka puuduolevad tööriistad. Inimesed külas tunnevad ja teavad Androt ning usun, et enamus teab ka seda, et ta on mees, kelle peale võib alati loota ja kindel olla,“ kirjutas meile Sandra.

Esimese ja teise koha pälvinud naabrid saavad MTÜ Eesti Naabrivalvelt ja G4S Eestilt tunnustuseks väikese kingituse, Ragnar ja Tõnu tulekustutustekid. Kõik finaali pääsenud kaksteist nominenti saavad tänukirja. Võitjatega võetakse ühendust.

„Siiras rõõm oli näha, et Eestimaa erinevais paigus leidub hoolivaid ja tähelepanelikke naabreid, kes ei pea paljuks appi minna, kui seda vajatakse. Mida rohkem hoolime, mis meie ümber toimub, seda enam märkame ka, mis meie kodukohta ei kuulu, ja mida enam sellele reageerime, seda turvalisema elukeskkonna endale ja oma naabritele loome,“ ütles konkursi kokkuvõtteks MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari.

Hea naabri konkurss toimus kolmandat korda, G4S toetas seda teist aastat. Parimat naabrit aitas välja valida viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid Eesti Turvaettevõtete Liidu tegevdirektor Kaupo Kuusik, AS G4S Eesti valvedivisjoni direktor Villu Õun, Siseministeeriumi esindajana Raivo Küüt, MTÜ Eesti Naabrivalve juhatuse esimees Tarmo Vaik ja MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari.

Head Uudised GoodNews