1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Parima Personaliprojekti tulemusena tõuseb töötajate kvalifikatsioon ja ettevõtte efektiivsus
Parima Personaliprojekti tulemusena tõuseb töötajate kvalifikatsioon ja ettevõtte efektiivsus

Parima Personaliprojekti tulemusena tõuseb töötajate kvalifikatsioon ja ettevõtte efektiivsus

Parim Personaliprojekt finalistid 2016
Parim Personaliprojekt finalistid 2016

Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE konkursi „Parim Personaliprojekt 2016“ võitjaks kuulutati Enics Eesti AS projekt „Lisaoskustepõhine kvalifikatsioonisüsteem – paindlik tööjõud tootmises“.

Konkursiga „Parim Personaliprojekt“ kogutakse teavet, et tunnustada viimase aasta jooksul organisatsioonides ellu viidud uuenduslikke ja edukaid inimeste juhtimist ja arendamist ning organisatsiooni tegevust tõhustavaid projekte.

Konkursile laekus 8 väga head, läbimõeldud ning igale organisatsioonile väga vajalikku projekti. Kõigist neist projektidest on võtta palju häid mõtteid ning eeskuju. Konkurents esikolmikusse oli seetõttu väga tihe. Finaali pääsesid:

Enics Eesti AS „Lisaoskustepõhine kvalifikatsioonisüsteem – paindlik tööjõud tootmises“

Swedbank AS „Suvine tiimide heategevusalgatus „Teeme koos suvel head!““

Telia Eesti AS „Meie Akadeemia loengusemester „60 minutit arengukiirendis““

Evely Gorobinski, 2015 aasta Parim Personaliprojekt võitja, tunnustab 2016 võiduprojekti kui organisatsiooni seisukohalt väga olulist projekti, mille käigus tõsteti töötajate pädevust ning  mitmekesistati töötajate oskusi, see võimaldab töötajatel olla konkurentsivõimelisemad ning tööandjal efektiivsemalt korralda tootmist. Tööjõu nappuses saab ettevõte hakkama väiksema hulga töötajatega ning tööjõud on paindlikum tänu töötajate mitmekesistele oskustele.

Eveli Punnisson, Enics Eesti AS personalijuht, ütleb, et kasvava organisatsiooni jaoks on oluliseks võtmekohaks toimida efektiivselt ning kohaneda uute ning pidevalt kasvavate nõudmistega nii klientide kui ka töötajate poolt, sh on eesmärgiks säilitada kvaliteetne töö. Eriti puudutab see organisatsiooni, mida iseloomustavad keerulised protsessid ning suur variatiivsus ning muutlikkus.

Selle jaoks rakendas Enics Eesti AS lisaoskustepõhist töötajate kvalifikatsioonisüsteemi – ehk teisisõnu mitmekesiste oskustega võtmetöötajate rotatsioonisüsteemi.

Projekti raames vaadati üle kõikide töötajate kvalifikatsioon ja oskused, jagati kategooriatesse ning uuendati kogu kvalifikatsioonisüsteemi, mis omakorda oli integreeritud palgasüsteemiga. Peale koolituse edukat läbimist omistati töötajale lisaoskused, mis võimaldab töötajaid paindlikult tootmises ümber paigutada vastavalt tellimuste täitmiseks tehtavate tööoperatsioonide täitmise vajadusele. Tulemuseks on paindlik ja efektiivne tööjõuressurss, pädev tööjõud, tervise edendamine, motivatsiooni tõstmine, võtmetöötajate pühendumuse tõstmine, kvaliteetne töö. Kiire ja efektiivne tootmisseisakute likvideerimine ning tarneaja täpsus kliendile. Enics Eesti AS on regioonis üks olulisemaid tööandjaid, kus töötab 640 inimest.

Konkursiga “Parim Personaliprojekt” tõstame personalitöö väärtust, tuues esile efektiivse personalitöö mõju organisatsiooni edukusele. Loome võimalused parimate kogemuste jagamiseks. Konkursile olid oodatud aastatel 2014-15 lõpetatud projektid, mis on toonud kaasa organisatsiooni juhtimises, personalitöös või selle alalõikudes kvaliteedi või efektiivsuse kasvu.

Kõikide 2016 aasta konkursile laekunud töödega saab tutvuda PARE vahendusel.

Head Uudised GoodNews