1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PARIMAD SELGUNUD! Selgusid Eesti parimad pop-jazz koorid ja vokaalansamblid
PARIMAD SELGUNUD! Selgusid Eesti parimad pop-jazz koorid ja vokaalansamblid

PARIMAD SELGUNUD! Selgusid Eesti parimad pop-jazz koorid ja vokaalansamblid

Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemiline Naiskoor6. ja 7. mail Viimsi Koolis JazzPopFesti raames toimunud konkursil hindas žürii parimaks Tallinna Reaalkooli segakoori ja ETV Lastekoori ning vokaalansamblite kategoorias Viljandi Gümnaasiumi neidudeansambli “Unsumbel”. 7. Viimsi JazzPopFest toimus 2.-7. mail, korraldajaks Viimsi vald.

Reedel toimunud A-kategooria Simply the Best konkursil esimest kohta välja ei kuulutatud, kuid teise koha vääriliseks hindas žürii lausa kaks koori – Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemilise Naiskoori (dirigendid Aivar Leštšinski ja Jana Perens) ja Üle-eestilise neidudekoori Leelo (dirigent Külli Kiivet). Kolmandale kohale tuli Otsakoor (juhendajad Maarja Aarma ja Tõnu Laikre).

Tallinna Reaalkooli segakoor Foto: Vahur Lõhmus
Tallinna Reaalkooli segakoor
Foto: Vahur Lõhmus

Laupäevasel konkursil oli Tulevikukooridest parim ETV Lastekoor (dirigendid Silja Uhs ja Aarne Saluveer) ja II koha saavutas GAG Mudilaskoor (dirigent Ly Tammerik). B-kategoorias Just for Fun kuulutas žürii võitjaks Tallinna Reaalkooli segakoori (dirigent Eve Karp). Kolmandale kohale tuli Viljandi Gümnaasiumi noortekoor (dirigendid Pille Kährik ja Aare Külama), II kohta välja ei antud.

ETV lastekoor Foto: Vahur Lõhmus
ETV lastekoor
Foto: Vahur Lõhmus

Vokaalansamblite kategoorias käis tihe rebimine ja žüriil oli tõeliselt keeruline paremusjärjestust paika panna. I koha saavutas Viljandi Gümnaasiumi neidudeansambel “Unsumbel” (juhendaja Aare Külama), II koha Gram of Fun (juhendajad Margot Suur ja Riivo Jõgi) ja III kohale jõudis Tallinna Reaalkooli neidudeansambel Vallatu Viisik (juhendaja Eve Karp), kelle valis oma lemmikuks ka publik. Tulemused on ka festivali kodulehel.

Viljandi Gümnaasiumi neidudeansambel "Unsumbel" Foto: Vahur Lõhmus
Viljandi Gümnaasiumi neidudeansambel “Unsumbel”
Foto: Vahur Lõhmus

Žüriiliikmed olid sel korral Anne Prommik, Majken Christiansen (Taani), Reeda Toots, Olav Ehala ja Anne Erm.

Lisaks konkursile toimus festivali jooksul kuus tasuta kontserti Viimsi Keskuses ja Black Rose Pubis ning reedel ja laupäeval oli muusikasõpradel võimalus saada unustamatu muusikaelamus Viimsi Kooli kontserdisaalis, kus esimesel õhtul astus üles Ski Bigbänd Norrast koos taanlanna Majken Christianseni ja Kadri Voorandiga ning teisel õhtul oli lava Eesti Rahvusmeeskoori ja Kadri Voorandi päralt, kes esitasid uusi seadeid Olav Ehala lauludest.

Festival tänab toetajaid ja koostööpartnereid: Kultuurkapital, Viimsi Keevitus, Viimsi Keskus, Black Rose Pub, Jardin Lilled, Apollo, Viimsi Kool, Georg Otsa nim Tallinna Muusikakool, Viimsi muusikakool, huvikeskus ja muusikaliteater.

Festivali korraldab Viimsi Vallavalitsus, kunstiline juht on Aarne Saluveer.

Head Uudised GoodNews