1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pärnu lapsed said uued arendavad keksuplatsid
Pärnu lapsed said uued arendavad keksuplatsid

Pärnu lapsed said uued arendavad keksuplatsid

Keksuplatsid1Et lapsed vanu häid keksumänge ära ei unustaks ja rohkem aega õues veedaksid, paigaldati heategevuskampaania raames Pärnu lasteaeda arendavad keksuplatsid.

Keksuplatside paigaldamiseks sai Pärnu Päikesejänkude lasteaed ligi 2000 eurot Epiima heategevusfondist, mille abil sel aastal üle Eesti lastele suunatud projekte toetatakse. Lasteaia õppealajuhataja Maret Põlluste sõnul aitavad uued keksuplatsid lastel nii numbreid kui värve tundma õppida ning parandavad ka üldist toonust ja koordinatsiooni. “See on parim kingitus, mis meie lastele viimasel ajal tehtud on,” rõõmustas Põlluste.

Keksuplatsid2Epiima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul otsustati Pärnusse keksumängud paigaldada, sest need jäävad lastele rõõmu pakkuma pikkadeks aastateks. “Iga projekt, mis lapsi teleri ja nutiseadmete kõrval end ka rohkem liigutama paneb, väärib kaasa aitamist,” lausus Murakas.

Suurim kohalikke piimafarmereid ühendav meierei Epiim annetas juulis igalt juustu- ja võipakilt kümme senti Eesti laste vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks loodud fondi. Kuu ajaga koguti ligi 30 000 eurot ning avalikul konkursil laekus Epiimale üle 50 lastele suunatud projekti toetusavalduse üle Eesti. Algatused, mida fond toetab, valib välja ettevõtmise žürii, kuhu kuuluvad patroon Hanna-Liina Võsa, MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas Palu ning Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas.

Head Uudised GoodNews