1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pärnu linna vapimärgid antakse üle riigi pidulikul aastapäeval
Pärnu linna vapimärgid antakse üle riigi pidulikul aastapäeval

Pärnu linna vapimärgid antakse üle riigi pidulikul aastapäeval

imagesPärnu linna vapimärgi saavad tänavu Mart Sookand, Jüri Saar, Riina Müürsepp ja Margus Tammekivi.

Pärnu linnavolikogu otsustas neljapäeval anda Pärnu linna vapimägi Mart Sookannale pikaaegse ühiskondliku tegevuse eest ning sõprussidemete arendamise eest Pärnu ja Vaasa linna vahel. Sookand töötas aastaid Pärnu Metsakombinaadi direktorina. 70-ndatel aastatel rajati tema eestvedamisel Pärnu Inseneride Maja. Aastatel 1995-1996 oli ta Pärnu Lions klubi president. Sookand on Pärnu Vaasa Seltsi üks loojaid ning aastaid oli ta seltsi juhatuse esimees. Ta arendas aktiivselt koostööd Pärnu ja Vaasa linna erinevate seltside vahel.

Jalgpallitreener Jüri Saar pälvis vapimärgi pikaaegse ja tulemusliku töö eest linna spordielu edendamisel. Saar on jalgpalluri ja meeskonna treenerina mitmekordne medali- ja karikavõitja ning 1985. aastal ka Eesti meister. Saar on üks Pärnu Jalgpalliklubi asutajaliikmetest ning töötab klubi treenerina alates selle loomisest 1989. aastal. Alates 2009. aastast osaleb ta aktiivselt Pärnu Spordiliidu juhatuse töös. Ta on andnud märkimisväärse panuse linna spordirajatiste korrashoiuks ja arendamiseks.

Riina Müürsepale omistati vapimärk panuse eest Pärnu linna arengusse ja haridusellu. Müürsepp on aastaid töötanud Pärnus koolijuhina. Esmalt Rääma põhikooli, seejärel Pärnu majanduskooli direktorina. Viimasest arenes välja Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž, mille esimene direktor Müürsepp oli. Aastatel 2000-2005 oli ta abilinnapea ametis ning alates 2005. aastast on ta Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor. Müürsepp on Valgetähe IV klassi teenetemärgi kavaler. Talle on omistatud tiitel Pärnumaa aasta haridusasutuse juht ning haridus- ja teadusministeeriumi poolt välja antav tunnustus Aasta õppeasutuse juht. Pärnu linn on Riina Müürseppa tunnustanud Aasta naise tiitliga.

Margus Tammekivi pälvis linna vapimärgi pikaaegse ja tulemusliku töö eest volikogu esimehena ja abilinnapeana. Tammekivi on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna juristina. Linnavolikogu esimehena on ta ametis olnud kahel korral, järjepidevalt on ta olnud valitud volikogu koosseisudesse. Kahes linnavalitsuse koosseisus on ta olnud abilinnapea ametis. Kogenud omavalitsustegelasena on Margus Tammekivi olnud osaline paljude Pärnule oluliste otsuste tegemisel ja elluviimisel. Ta kuulus ka Eesti Linnade Liidu taastajate hulka ja on olnud selle juhatuse liige . Varasemalt on Pärnu linn tunnustanud Margus Tammekivi teenetemärgiga.

Tunnustuste üleandmine toimub 23. veebruaril Eesti Vabariigi 97. aastapäeva pidulikul kontsert-aktusel Pärnu kontserdimajas.

Pärnu linna vapimärke on välja antud alates aastast 1993 kokku 88 inimesele.

Head Uudised GoodNews