1. Avaleht
  2. Inimene
  3. AASTA INIMENE! Peipsimaa Aasta Inimene on Mustvee linnapea Max Kaur
AASTA INIMENE! Peipsimaa Aasta Inimene on Mustvee linnapea Max Kaur

AASTA INIMENE! Peipsimaa Aasta Inimene on Mustvee linnapea Max Kaur

Max Kaur aasta inimene fotoAjakirjaniku ja poeedi Fjodor Maspanovi eestvedamisel ilmuv ajaleht Peipsirannik algatas traditsiooni Peipsimaa Aasta Inimese valimiseks. Esimesena otsustati aunimetusega tunnustada Mustvee linnapead Max Kauri.

Omavalitsustegelase Max Kauri kuulutamisega Peipsimaa Aasta Inimeseks pidas Peipsiranniku toimetus silmas Peipsi pealinnaks kutsutud Mustvee kiiret arengut viimastel aastatel.

„Mul on hea meel panustada kodulinna käekäiku. Linna areng on aga suuresti meeskonnatöö, kus osalevad paljud inimesed mitmest põlvkonnast, eesti ja vene kogukonnast, erinevatelt elualadelt,“ ütles Max Kaur.

Olulisemaks hooneks linna majanduselus ja arhitektuurilises ilmes peab ta hiljuti valmis saanud sadamahoonet. Sadama avamisest möödub 18. detsembril täpselt aasta.

„Tänavu juulis ehitati maanteeameti algatusel ajaloolise silla asemele uus sild. Sadam ja sild moodustavad ühtse terviku linnapildis. Objektidele avaneb miljonivaade Mustvee linnaraamatukogu rõdult,“ ütles Kaur, „korrastatud ja remonditud on mitmeid tänavaid. Lähiajal on kavas renoveerida ka linna peatänav“.

Religioosseks ja kultuurilooliseks väärtuseks ning populaarseks turismiobjektiks on viis Mustvee kirikut. „Tänu valgustite paigaldamisele paistavad kirikud nüüd efektsemalt ja atraktiivsemalt silma ka pimedatel tundidel,“ märkis Peipsi pealinna linnapea.

Max Kauri arvates on Mustveel potentsiaali omavalitsuskeskusena ka pärast haldusreformi.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews