1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. PIDU PELGULINNAS! Pelgulinna Päevadel esineb ansambel Põhja-Tallinn
PIDU PELGULINNAS! Pelgulinna Päevadel esineb ansambel Põhja-Tallinn

PIDU PELGULINNAS! Pelgulinna Päevadel esineb ansambel Põhja-Tallinn

Põhja-TallinnPelgulinna Seltsi eestvedamisel toimub taaskord kahepäevane asumipidu. Laupäeval, 28. mail algusega kell 13 leiab Ristiku Põhikooli hoovis (Ristiku 69) aset Pelgulinna Päev koos laada, kohvikute, lasteprogrammi ja kontserdiga, mille peaesinejaks on kohalike juurtega ansambel Põhja-Tallinn. Pühapäeval, 29. mail on kõik oodatud üle terve Pelgulinna avatud hoovikohvikutesse.

„Pelgulinna selts on Tallinna vanim asumiselts, kus vanema ja noorema põlvkonna pelgulinlased korraldavad koos meeldejääva asumipeo, et saaks tutvuda naabritega, avastada uusi kohti koduasumis ning viia end kurssi Pelgulinna Seltsi tegemistega. Pelgulinna Päevade selleaastane moto on „Pelgulinlane olla on uhke ja hää” ning just see tunne võiks tabada kõiki Pelgulinna Päevadel osalejaid pühapäeva õhtuks, kui selleaastased pidustused läbi on,” ütles Pelgulinna Seltsi juhatuse liige ja Pelgulinna Päevade üks korraldajatest Pille-Maris Arro.

Laupäeval kell 11 juhatab tuntud asumiajaloolane ja pelgulinlane Jaak Juske Pelgulinna Päeva sisse Paldiski maantee äärest, Lilleküla tuletõrjehoone juurest algava temaatilise ajaloomatkaga. Kell 12 algab Mööblimaja eest rongkäik, mis viib Ristiku kooli hoovi, kus alates kella 13-st Pelgulinna asumipidu täies hoos käima läheb: algab laat, kontsert, toimuvad ekskursioonid Ristiku Põhikooli hoones, lapsed saavad meisterdada, harjutada joonisfilmi tegemist, osaleda aktiivsetes mängudes ja töötubades ning tutvuda Päästeameti tööga. Külalisi on tervitamas Pelgulinna oma maskott Tarabella. Pelgulinna Päeva peaesinejaks on 28. mai õhtul kell 19.00 ülesastuv ansambel Põhja-Tallinn oma tuntud headuses.

Laupäeval leiab tegevust lisaks Ristiku põhikooli hoovis toimuvale melule ka mujal Pelgulinnas. Kõik külalised on oodatud tutvuma Peeteli kiriku ja torniga ning sellel päeval avab oma uksed ka Eesti Filmiarhiiv (Ristiku 84), kus saab vaadata vanu filmilõike. Toimuvad retrobussi ekskursioonid mööda Pelgulinna ning Positiivi galeriis (Roo 21a) on avatud näitus „Pildikesi Pelgulinna ajaloost“.

Pühapäeval, 29. mail toimub hoovikohvikute päev, mil oma hoovid avavad külastajatele 25 hoovi üle terve Pelgulinna ajavahemikus kell 12.00-16.00.

“Hoovikohvikud on aasta-aastalt kasvanud üha populaarsemaks ning teada on, et iga hoov üllatab oma eripäraga. Üha enam mõeldakse, mida põnevat pakkuda juurde omatehtud toitudele ja jookidele ning nii korraldataksegi kontserte, näituseid jms oma koduhoovis. Lisaks on see suurepärane võimalus saada tuttavaks oma lähi- ja kaugemas naabruses elavate inimestega,” ütles Pelgulinna Päevade üks korraldajatest Age Minka.

Rohkem infot leiab SIIT!

 

Head Uudised GoodNews