1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. PILETID MÜÜGIL! Kogupere pärimusmuusikafestival Hiiu Folk alustab täna piletimüügiga
PILETID MÜÜGIL! Kogupere pärimusmuusikafestival Hiiu Folk alustab täna piletimüügiga

PILETID MÜÜGIL! Kogupere pärimusmuusikafestival Hiiu Folk alustab täna piletimüügiga

Hiiu Folk 2015  Foto: Hiiu Folgi erakogu
Hiiu Folk 2015
Foto: Hiiu Folgi erakogu

Alates tänasest jõuavad müüki Hiiu saare suurima muusikafestivali Hiiu Folk piletid, mida on võimalik soodushinnaga osta maikuu lõpuni. Kogupere pärimusmuusikafestival Hiiu Folk leiab aset 14.-17. juulil ning toimub tänavu juba kaheteistkümnendat korda.

Selle aasta festivali kandvaks teemaks on “Merest mereni”. “Hiiumaa merekeskne asupaik annab suurepärase võimaluse rõhutada saarele iseloomulikke mereäärseid kohti ning põimida neid ka ka Hiiu Folgi tegevustesse. Seetõttu toomegi tänavusel festivalil õpitubade, lastepesa tegevuste ning kontsertide kaudu mere inimestele veelgi lähemale,” selgitab festivali peakorraldaja Astrid Nõlvak.

Hiiu Folk on tuntud hea maitse, kvaliteedi ja rohkete muusikaelamuste poolest. Seetõttu leiab muusikaprogrammist sarnaselt eelnevatele aastatele palju artiste ja kollektiive nii meilt kui mujalt. Uudne on aga Nõlvaku sõnul see, et tänavusel festivalil kuuleb ka neid muusikuid, kes igapäevaselt traditsioonilise pärimusmuusikaga ei tegele. Samuti saab kuulda huvitavaid koostööprojekte, kus pärimusmuusika on ühendatud teiste muusikastiilidega.

Tänavusel Hiiu Folgil astuvad teiste seas üles Gulmira Ablitz (Hiina), Duo Suvi Oskala & Emilia Lajunen (Soome), Folk & Rockare (Eesti-Rootsi), Aistra duo (Belgia), Tintura, Svjata Vatra, Mari Kalkun ja Upa-upa-ubinakõnõ, Abraham’s Cafe, Kihnu Poisid, Paberits & Tirmaste, Trio Soon-Piho-Lepasson, Vox Clamantis ja Zetod, Robirohi, Aleksandra Kremenetski ja Mirjam Kivisild, Triskele, Andres Uibo, Robert Jürjendal, Antsud, Jaak Sikk, Lätte veetallajad, Kadri Voorand, Liisi Koikson, Jaak Sooäär ja Paul Daniel, Rondellus, Janne Suits ja Kristi Kool, Krista Sildoja ja sõbrad, Piret Päär & Tuule Kann jpt.

Hiiu Folk on alkoholivaba festival, kus maitsva toidu eest hoolitsevad nii kohalikud toitlustajad kui ka toitlustajad väljaspoolt Hiiumaad. Mere, tuule ja metsa maitseid võib kogeda Hiiu Folgi loodusmatkadel. Lisaks saab koos lastega huvitavalt aega sisustada lastepesades. Festivalil toimub ka laat, kust on võimalik üht-teist maitsvat ja põnevat koju kaasa viia. Üllatusi ja häid maitseelamusi jagub kõigile!

Maikuus saab neli päeva kestva pärimusmuusikafestivali passi soetada kõigest 30 euroga, juunikuus 35 euroga ja 1-13. juulini 40 euroga. Festvali ajal (alates 14. juulist) maksab pass 50 eurot. Pass kehtib neljapäeval (14.07) toimuvatele kontsertidele ning Kassari Kiigeplatsil toimuvatele kontsertidele (15.07-16.07) ja kirikukontsertidepäeval toimuvatele kontsertidele 17.juulil. Teistele sise- ja välikontsertidele saab passiga osta sooduspileti. Kuni 12-aastastele (k.a) lastele on sissepääs festivalile tasuta.

Osta pilet Piletilevist.

Head Uudised GoodNews