1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirital algas rannahooaeg Sinilipu heiskamisega
Pirital algas rannahooaeg Sinilipu heiskamisega

Pirital algas rannahooaeg Sinilipu heiskamisega

Pirital algas rannahooaeg Sinilipu heiskamisega2Täna tõmmati Pirita rannas pidulikult masti rahvusvaheline ökomärk Sinilipp, mis tähistab rannahooaja algust Pirital. Tööd on alustanud rannavalve ja päike on toonud esimesed puhkajadki.

Rannahooaja avasid abilinnapea Arvo Sarapuu ja Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder, kes sõnas, et Tallinna vanimat randa külastavad suvel iga päev tuhanded suvitajad nii Tallinnast kui ka väljastpoolt. „Ilus rannaala on linnaosa jaoks väga oluline ja sel aastal hoiame randa korras ligi 80000 euroga,“ rääkis Mölder. Randa koristatakse iga päev, kord kuus sõelutakse liiva, olemas on tasuta WCd ja pesemisvõimalused.

Pirital algas rannahooaeg Sinilipu heiskamisegaLinnaosa vanem tõdes, et puhkajate rahulolu eest seisavad lisaks linnaosavalitsusele ka politsei, rannavalvurid ja teised, keda rannahooaja avamisel ka tänukirjaga meeles peeti. „Peale puhta vee ja rannaliiva on inimeste jaoks kindlasti oluline turvalisus ja mul on hea meel, et nii politsei kui ka G4S-i rannavalvurid teevad rannas väga tublit tööd,“ ütles Mölder.

Rannahooajaks on paigaldatud ja remonditud 40 rannakabiini, rannaalal on 70 prügikasti, 17 kettkiike, paigaldatud on jalgrattahoidjaid ja 34 rannapinki, mis said hooajaks värskendatud. Randa hooldatakse iga päev ja lisaks sõelutakse kord kuus liiva, et prügi, suitsukonid ja kivid ligi 15 sentimeetri sügavuselt kätte saada. Tervisekaitse kontrollib vee puhtust kaks korda kuus.

Rahvusvaheline ökomärgis Sinilipp lehvib Pirital juba teist aastat järjest tänu Tallinna ja Eestimaa Looduskaitse Seltsi koostööle. Sinilipp tähendab, et supelranda haldav kohalik omavalitsus täidab 32 keskkonnakriteeriumit. Rannas leiavad aset keskkonnasõbralikud ja –hariduslikud tegevused, samuti toimuvad keskkonnateemalised perepeod ja ökotelkide päevad.

Head Uudised GoodNews